Wpis z mikrobloga

• 1
@asdfghjkl: Oj jest to mała waga zakupiona w aptece już spory kawał czasu temu, więc tutaj po prostu możesz mieć racje. Pytam po prostu z ciekawości, czy producent który pakuje susz pozwala sobie na delikatne odchyły wagowe :) Dzięki za zainteresowanie
  • Odpowiedz
@Parspakop: kup sobie kiedyś odważnik kalibracyjny. Każda waga powinna być kalibrowana. Szczególnie te takie jubilerskie gdzie masz pomiary w dziesiątych czy setnych grama.
W sumie wyszło ci że jest 2% więcej czyli w normie większości produktów spożywczych gdzie jest możliwe do 5% odchyłu od deklarowanej wagi. Możliwe że susze roślinne te same standardy muszą spełniać
  • Odpowiedz
  • 0
@michael-jordant: 35/g - cena całkowicie normalna, przy moim znikomym użyciu wystarczy na bardzo długo. Co do odmiany, miałem do czynienia raczej z sativami, to jest całkowicie coś innego - tutaj łatwo przesadzić więc trzeba uważać :) Mocarz, polecam osobiście, choć czytałem że zależy od partii. Wcześniej miałem Aurorke Deelhaze która była bardzo mocną odmianą, ale żeby przesadzić to trzeba było się postarać.
  • Odpowiedz
  • 0
@michael-jordant: Możesz poczytać opisy odmian, jakieś recenzje - jak powpisujesz sobie w googlach frazy takie jak "SLAB najlepsza odmiana" no to powinno ci coś wyskoczyć, o ile mnie pamięć nie myli to JH był jedną z lepszych odmian od SLaba ale to indica (też ją miałem, ale dawno i polecam :D) Chodzi o to, że są duże różnice w jakości i w działaniu i Slab Slabowi nierówny.
  • Odpowiedz