Wpis z mikrobloga

Pytanie mam do Mireczków którzy drukują zarobkowo. Jak wyceniacie wykonanie projektu który następnie drukujecie?
Wykonałem obudowę do urządzeń audio. Sam projekt nie był jakoś mega skomplikowany, ale przez jej rozmiar i ilości rzeczy jakie musiała zawierać przepaliłem sporo czasu na to żeby to wszystko tam zmieścić. Liczycie od godziny poświęconej za projekt czy za całość?
Tak, z fakturką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#druk3d
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@asdfghjkl: Nie ukrywam że grafikiem to jestem początkującym i jakbym miał liczyc klienta za każdą godzinę spędzona na projekcie to nikt by mi tego nie kupił ( )
  • Odpowiedz
  • 0
@RianesS: Sprzedaje druki od dłuższego czasu, ale do tej pory robiłem projekt i zwyczajnie sprzedawałem wielokrotnie raz zaprojektowaną rzecz. Teraz trafił mi sie klient, który chciał coś na zamówienie. Poradzę sobie z wyceną, liczyłem jednak że mirki coś podpowiedzą żebym sie nie przestrzelił, ale jak zwykle za dużo oczekuje od mirków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jaqo1989: nie bądź ignorantem, nie rzucaj się do mirków, serio to pytanie jest bez sensu.

Przecież już zrobiłeś robotę, coś tam na pewno gadaliście z klientem. Zapewne nie zakładasz, że przyklepnie 10k za projekt, jednocześnie liczysz na więcej niż 50zl. Wycen to rzetelnie, pomyśl ile w takim razie godzin byś na to stracił gdybyś nie był początkujący i wymyślał koło, tylko wiedział gdzie co kliknąć i jakiej funkcji użyć. Wychodzą
  • Odpowiedz