Wpis z mikrobloga

Ehh pojechałby sobie chłop do Lwowa + jeszcze w parę miejsc na Ukrainie. Nie mogę się doczekać kiedy ten syf się skończy i znowu będzie to bezpieczne. Bardzo miło wspominam poprzednie wyjazdy. Trzymam kciuki #ukraina
#wojna
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@razzowsky: Czarnobyl raczej już nigdy nie będzie tak samo dostępny jak przed wojną. Nikt z takiego obszaru nie będzie usuwał min. Szkoda mocy przerobowych na to niestety :/
  • Odpowiedz
@yet_another_user: Tez miałem taki plan, a ogólnie przed tą cała wojną chciałem pojechać koleją transsyberyjską jak miałem jeszcze rusków za ludzi. No a na Ukraine to w sumie strach nawet po wojnie, masa min czy innego gówna która może się odkryć np. podczas jakieś ulewy czy coś. Szkoda no ale cóż.
  • Odpowiedz
@yet_another_user: Lwów jest względnie bezpieczny. Tylko trzeba brać poprawkę na alarmy przeciwlotnicze bo czasem tam coś od ruskich może dolecieć. Z reguły im bardziej na wschód tym stopień trudności wyprawy rośnie ale do przeżycia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Konik11: bez sensu. W Europie są dużo ładniejsze szlaki kolejowe. Mozesz jechać kiedy chcesz i jak chcesz, bez wiz, bez paszportu. Przez 7 dni w pociągu możesz zwiedzić u nas kupę fajnych miejsc, spróbować różnej kuchni, poznać kulturę i historię. A tylko zasrany step i suszona rybę.
  • Odpowiedz
@Konik11: nawet jest specjalny bilet na którym możesz cała Europę objechac.
Co do klimatu, to myślę że podobny efekt poczujesz na Bałkanach (tylko że ładniej i przyjemniej)
  • Odpowiedz