Wpis z mikrobloga

Jestem w trakcie projektowania wnętrza domu 90m2 dla siebie i małżonki, póki co nie mamy dzieci ale jedno będziemy chcieli mieć jak tylko pojawią się warunki tzn chałupa będzie stała.

Dom 90m2 na parterze plus podwyższone poddasze użytkowe 45m2. Tak wygląda obecny projekt parteru, na górze niema problemu bo po prostu dwa duże pokoje 20m2 i korytarz 5m2.

Wszystkie ściany w środku są działowe, wiem że te drzwi od mini WC obok wejścia są do d--y otwierane ale to tylko zapasowy kibel, wole tak niż większą spiżarnie. Góry nie będziemy wykańczać w przeciągu najbliższych paru lat więc tam druga lazienka odpada na obecną chwile, najpierw musimy na to zebrać hajs ;)

Mnie zastanawia bardziej czy jakieś 21m2 na salon + jadalnie to nie będzie za mało, czy ta garderoba nie jest czasami złym pomysłem, czy nie lepiej ją usunąć, powiększyć trochę sypialnie i zrobić tam dużą szafe a pralke i suszarke(która docelowo miała być w garderobie właśnie) przenieść do kotłowni.

W kotłowni poza tym pompa ciepła monoblok i rozdzielacz pod podłogówke. Myśle że 4m2 to wystarczająco jest.

Macie jakieś pomysły?

Acha i ta wnęka na korytarzu jest do zmiany na 60cm a nie 80, co da ciut większą spiżarnie.

#budowa #projektowaniewnetrz #dom
rocky_b - Jestem w trakcie projektowania wnętrza domu 90m2 dla siebie i małżonki, pók...

źródło: projekt domu

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rocky_b: będziecie rozumiem spać na dole zanim będzie gora?

Kotlownia między sypialniami jest bez sensu. Pompa buczy i wkurza w nocy.

W pralni przydał by się też zlew

Salon 26m z jadania jest raczej mały. Kanapa i stół się zmiesci, ale nie zostanie za dużo miejsca np na choinkę lub kojec dla dziecka
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@nika_blue nie no zanim bedzie gora to bedziemy spac na dworze xd co to za pytanie wogole xd
projekt trochę sie zmienił, na obecną chwilę niema osobnej garderoby tylko jest większy pokój powiększony o tą garderobę. Tam tymczasowo sypialnia.

Owszem, pompa buczy ale na zewnątrz budynku :)

Zdania co do salonu są podzielone, jedni mówią ze mały drudzy ze spoko, ogólnie tak czy inaczej fizyki nie oszukam i nie zrobię go
  • Odpowiedz