Wpis z mikrobloga

Czytaliście nową ustawę kojcową?

Jak ktoś trzyma dużego psa w kojcu to musi zapewnić żeby kojec miał minimum 20m2, jak dwa psy to 30m2. (kojec to ogrodzona przestrzeń poza pomieszczeniem mieszkalnym)

Tymczasem masę psiarzy zamyka swoje psy w klatkach w mieszkaniu żeby nic nie pogryzły i te klatki mają często 1-3m2. Pomieszczenia mieszkalne to pokoje przeznaczone na stały pobyt ludzi, natomiast pomieszczenia pomocnicze, takie jak kuchnia, łazienka czy przedpokój, wspomagają funkcje mieszkalne i służą zaspokajaniu potrzeb domowników, ale nie są przeznaczone na stały pobyt.

Jeżeli psiarz zamyka psa w przedpokoju albo w łazience w klatce to taki pies powinien zostać odebrany, a właściciel ukarany więzieniem lub karom grzywny xd

Ustawa wchodzi za pół roku.

#psiarze #polityka
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@LM317K: no te 20m2 to d------e jest. Ogólnie zebrało się parę środowisk lewicowych i wymyśliło jak d-----ć ludziom na wsi. Wiadomo że zdarzają się przypadki maltretowania zwierząt, ale wcale nowej ustawy do egzekwowania takich sytuacji nie potrzebowaliśmy.

A wolę 100 razy bardziej żeby ktoś zamknął swojego psa w kojcu 10m2, niż w obawie przed złamaniem przepisów puszczał go wolno po podwórku i narażał osoby na pogryzienie - jeżeli to jest
  • Odpowiedz
  • 0
@gr0m1t: twój komentarz to powód dla którego ta ustawa w ogóle przeszła - masz jakiekolwiek obiekcje - znaczy że popierasz maltretowanie zwierząt
  • Odpowiedz
Czyli, żeby było sprawiedliwie to trzeba d-----ć psom, czy poprawić warunki p0lakom?

@gr0m1t: psy nie mogą mieć lepiej niż ludzie. Nie ma minimum dla człowieka = nie może być minimum dla psa.
  • Odpowiedz
@LM317K: Cóż, myślałem, że jeżeli piszesz w ten sposób, to jesteś oburzony i chciałbyś, żeby psy miały gorsze warunki, co by było sprawiedliwie wobec ludzi. Głupio założyłem, pewnie dlatego, że taka argumentacja często się zdarza przy temacie podnoszenia wieku emerytalnego dla kobiet i służby wojskowej.
  • Odpowiedz
Tymczasem masę psiarzy zamyka swoje psy w klatkach w mieszkaniu żeby nic nie pogryzły i te klatki mają często 1-3m2.

@hub_bub:

Klatka kennelowa to ma być prywatna przestrzeń psa, do której inni nie mają dostępu i gdzie ma spokój, a nie narzędzie separacji żeby nic nie gryzł.
  • Odpowiedz
  • 0
@Gieremek: Tak sobie to tłumaczcie psiarze xd Trzymanie psów w kawalerce 20m2, wychodzenie z nimi na spacer 2 razy dziennie a przez resztę czasu pozostawianie ich w klatce gdy pan jest w pracy.

Źli wieśniacy nie chcą postawić wybiegu dla psa 20m2, ale już zamykanie psa w klatce w mieszkaniu już jest spoko bo to dla jego dobra.
hub_bub - @Gieremek: Tak sobie to tłumaczcie psiarze xd Trzymanie psów w kawalerce 20...

źródło: PPK48H-3

Pobierz
  • Odpowiedz
Tak sobie to tłumaczcie psiarze xd

@hub_bub: To nie ja musze sobie coś tłumaczyć, tylko ty napisałeś wywód na temat o którym nie masz pojęcia xD
Uroiłeś sobie, że klatka kennelowa to więzienie dla psa niszczącego mieszkanie i w to brniesz jak ostatni ignorant xD

a przez resztę czasu pozostawianie ich w klatce gdy pan jest
  • Odpowiedz
  • 0
@Gieremek: no to wyjaśnij mi chłopie na jakiej zasadzie dla psa klatka kennelowa jest spoko, ale na dworzu już potrzebuje 20m2 wybiegu a nie na przykład 10,15 czy 18m2.

Możesz mi wmawiać że tam się psów nie zamyka i może ty tak robisz, ale wiem że 90% osób postępuje tak że zamyka w takich klatkach psy jak wychodzą z domu, żeby ten pies niczego nie nabroił
  • Odpowiedz
ale wiem że 90% osób postępuje tak że zamyka w takich klatkach psy jak wychodzą z domu, żeby ten pies niczego nie nabroił

@hub_bub: To poproszę źródło tych urojeń.

no to wyjaśnij mi chłopie na jakiej zasadzie dla psa klatka kennelowa jest spoko, ale na dworzu już potrzebuje 20m2 wybiegu a nie na przykład 10,15 czy
  • Odpowiedz
@hub_bub: trochę jakbyś narzekał, że minimalna powierzchnia celi więziennej to 3m2 a w autobusie jest dużo mniej miejsca. Widać, że się nie znasz na psach i na siłę szukasz problemu.
  • Odpowiedz