@Trox034: Ja to nie wiem w sumie, jaki oni procent wojska zużyli na Ukrainie teraz? Przed wojną mieli prawie milion czynnej służby. Jakby zaczęli mobików ściągać, to zasoby ludzkie w dziesiątki milionów. Tylko co te mobiki nieuzbrojone by mogły...
systemy niedemokratyczne dzialaja inaczej i nawet przegrana wojna ma dla nich sens. ludzie i państwo to zasób do wykorzystania dla utrzymania władzy.
jesli wojna sie kiedys skonczy to wojsko wróci do domu i tam będzie kontynuować rozboje. wojna jest dobra bo trzyma 700 tysięcy morderców z dala od moskwy i putina. 1856, 1905, 1917, 1989 - koniec wojen to zwykle nic dobrego!
@RomeoRozenkranc nie tylko. nikt nie chce wzrostu bandytyzmu od tak zwanych zolnierzy. zwykli ludzie sie ich boją i nie chcą w swoich miastach. jak caly system zacznie sie sypac to jeszcze gorzej bo za dużo osób dostaje wyplate z budżetu.
wojna oddala te problemy dla calego spoleczenstwa, niezależnie czy chcieli zeby sie zaczęła czy nie.
Czy ktoś wie jak to jest możliwe? Makaron przechodzi przez parówki, jak? Czy da się to zrobić domowymi metodami? Chodzi mi to po głowie od 8 lat. #kiciochpyta #zagadka #tajemnice #pomocy
Podobno na wojnę lądową nie mają kompletne zasobów ale ich wojska rakietowe, drony i okręty mogą gruzować Europę
systemy niedemokratyczne dzialaja inaczej i nawet przegrana wojna ma dla nich sens. ludzie i państwo to zasób do wykorzystania dla utrzymania władzy.
jesli wojna sie kiedys skonczy to wojsko wróci do domu i tam będzie kontynuować rozboje. wojna jest dobra bo trzyma 700 tysięcy morderców z dala od moskwy i putina.
1856, 1905, 1917, 1989 - koniec wojen to zwykle nic dobrego!
@BiedyZBaszkoj: dla zdegenerowanych moskali
jak caly system zacznie sie sypac to jeszcze gorzej bo za dużo osób dostaje wyplate z budżetu.
wojna oddala te problemy dla calego spoleczenstwa, niezależnie czy chcieli zeby sie zaczęła czy nie.