Aktywne Wpisy

Uuroboros +2
Nie rozumiem grania jako postać żeńska w grach.
Ludzie tłumaczą to tak że wolą patrzeć na żeńską postać bo tak a czasem mówią bo nie są gejami.
Tylko że to implikuje że dialogi jakie będziecie mieli będą z perspektywy żeńskiej, implikuje to też że gra będzie się do was odnosiła jak do kobiety z odpowiednimi zaimkami i usposobieniem np postaci męskich, czy blokadą romansów z kobietami.
Jak to nie jest gejowe to
Ludzie tłumaczą to tak że wolą patrzeć na żeńską postać bo tak a czasem mówią bo nie są gejami.
Tylko że to implikuje że dialogi jakie będziecie mieli będą z perspektywy żeńskiej, implikuje to też że gra będzie się do was odnosiła jak do kobiety z odpowiednimi zaimkami i usposobieniem np postaci męskich, czy blokadą romansów z kobietami.
Jak to nie jest gejowe to

JerryManson +2
W gruncie rzeczy to właśnie zakopałem rzeczy

https://www.ft.com/content/66308c61-9296-47ac-b4a8-fca894abfd25
“European officials fear Trump is preparing to blame them for Ukraine failure”
tldr (zreszta ft za paywalem):
Przez wcześniejsze miesiące Trump sugerował, by Ukraina zrzekła się części zajętego terytorium, co było postrzegane jako ustępstwo wobec Rosji.
• Nagle, w swoim ostatnim poście w mediach społecznościowych, Trump stwierdził, że Ukraina „może walczyć i odzyskać wszystko” — z zastrzeżeniem „z pomocą UE”.
• To nagłe „odwijanie się” retoryki wywołało u europejskich liderów podejrzenie, że Trump stawia przed nimi zadanie niemal niemożliwe do zrealizowania — aby potem móc wskazać, że to Europa nie podołała. Jeden z urzędników nazwał to „początkiem gry wskazywania palcem”.
• Trump naciska także, by UE zaprzestała zakupu rosyjskiej ropy i wprowadziła wysokie cła na Chiny i Indie — działania, które spotykają się z oporem (np. z krajów takich jak Węgry).
• W europejskich stolicach rośnie sceptycyzm co do wiarygodności USA jako partnera w konflikcie — zwłaszcza wobec oznak „wycofywania się” i braku konkretów w pomocy militarnej.
• Ukraiński wiceminister spraw zagranicznych Sergij Kyslytsja twierdzi, że wypowiedzi Trumpa nie były impulsywne ani chwilowe — miały rzekomo wynikać z długich konsultacji z Ukrainą i europejskimi partnerami.
Ahahaha. Jezeli to fakt, to US naprawde umiejetnie trolluje EU. Co mnie zreszta nie dziwi bo EU juz udowodnilo US ze da sobie zrobic wszystko.
Teraz tylko przycisnac tu i tam, by ta pomoc z US za ktora chojnie zaplaci Europy plyneła nie waskim a szerokim strumieniem.
Obstawiam, ze znow miliardy poplyna do US. Setki miliardow.
Oczywiscie nie uderzy to w zaden sposob w ekonomie Europy - to ruska propaganda. Zreszta i tak juz lezymy na lopatkach wiec kop w glowe to nie problem prawda?
Z plusow - do Europy zaczyna docierac jak jest przez US przyjaciela najwiekszego rozgrywana.
Kto wie, moze tak będzie?
Na razie jedyną trwałą polityką jest ta antyimigrancka i ssania pały rosji.
Komentarz usunięty przez autora
@wojnr: dla mnie osobiście jego strategia jest bardzo spójna: patrz co napisałem wyżej. Wszystko co robi przynosi kolosalne zyski US. Cała reszta się średnio liczy.