Wpis z mikrobloga

#dentysta #stomatologia lubię sobie pójść na kontrolna wizytę u dentysty i wyjść z informacją że mam do zrobienia 4 zęby kanałowo. Szkoda że dentystka do której tam chodziłem wcześniej nie powiedziała mi o tym mimo że obie operowały na tym samym zdjęciu 🤷‍♂️
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FPmaster: dentyści XD IMO wielu z nich to leniwe mendy i robią tylko łatwe borowanie, a o leczeniu kanałowym nie wspomną tak samo jak nie chcą robić ekstrakcji. Po co się męczyć i ryzykować komplikacje jak w tym czasie zrobią 3 pacjentow i skasują 1500zl za zajrzenie do gęby.
  • Odpowiedz
@FPmaster: mordo jak cię nie boli to 99% szans, że tam nie potrzeba żadnego kanałowego. Z dentystami to wgl jest beka. Poszedłem ostatnio do nowego gabinetu i babka mi powiedziała, że mam 10 zębów do leczenia, a moja stała dentystka stwierdziła, że tylko 2 xD
  • Odpowiedz
  • 6
@FPmaster do mnie przychodzi pacjentka ze zdjęciem z innego gabinetu i że nic tamta lekarka nie widzi xD ja patrzę, a tam próchnica na pół zęba, otarło się o kanałowe.
Niekompetencja lekarzy nie przestaje mnie zadziwiać więc ja na twoim miejscu trzymałbym się tego, który właśnie znalazł, że jest coś nie tak. Bo olewactwo jest POWSZECHNE.
A i nie słuchaj debili mówiących, że jak nie boli to wszystko git xD Gdyby
  • Odpowiedz
@FPmaster: Dlatego dobry dentysta to skarb. Ja za swoją jeżdżę jak się przenosi, bo u innych to mam do zrobienia wszystkie zęby, u niej pilnie 1-2 wypełnienia, a tak jak się czepnąć mocno to może jeszcze w jednym zębie wymienić. Jak pytałam ją kiedyś o co chodzi, to powiedziała, że niektórzy jak widzą jedną małą plamkę na zębie to już ich zdaniem jest do leczenia. Tak to można co miesiąc
  • Odpowiedz
@xortis: zgadzam się. Chodzę do takiego dentysty i przy robieniu zęba pierwsze go otwiera i usuwa próchnicę. Wtedy zdjęcia aparatem i jeżeli trzeba kanałówkę, to pokazuje co i jak. Przy jednym zębie dentysta mówił, że ze zdjęcia rtg może być wymagana kanałówka, ale po wyczyszczeniu jeszcze się uratował. Dentysta z mikroskopem jest dużo lepszy.
  • Odpowiedz
@Mikizord

@FPmaster: mordo jak cię nie boli to 99% szans, że tam nie potrzeba żadnego kanałowego. Z dentystami to wgl jest beka. Poszedłem ostatnio do nowego gabinetu i babka mi powiedziała, że mam 10 zębów do leczenia, a moja stała dentystka stwierdziła, że tylko 2 xD

Mi kiedys jedna dentystka w wawce znalazla 12 zebow do leczenia, wiec sie przerazilem i poszedlem to zweryfikowac u innej stomato loszki, ktora
  • Odpowiedz
@FPmaster: mam teorię, że dentyści są w zmowie i nie informują pacjentów na czas, że któryś ząb wymaga naprawy. Miałem już dwa razy tak, że chodząc na wizyty wszystko było ok, żeby nagle okazało się że ząb jes zepsuty i tylko kanałowe pomoże...
  • Odpowiedz