#dentysta #stomatologia lubię sobie pójść na kontrolna wizytę u dentysty i wyjść z informacją że mam do zrobienia 4 zęby kanałowo. Szkoda że dentystka do której tam chodziłem wcześniej nie powiedziała mi o tym mimo że obie operowały na tym samym zdjęciu 🤷♂️
@na_ulicy_maslo_trzaslo oczywiście że pytałem i zrobiliśmy wszystko co było do zrobienia według niej. Nie znam sie na zdjęciach, więc sam nie dopytywałem. Ta u której teraz byłem była zdziwiona że mi tamta nic nie mówiła.
@FPmaster: mi dwie pannice założyły aparat na zęby do leczenia kanałowego, była robiona panorama itp. wszystkie zęby zdrowe według niej, potem jeden się rozsypał z już założonym aparatem, zmieniłem dentystę okazało, że się, że do leczenia plus kanałówki widać na panoramie xd tak to już jest
@FPmaster: ogólnie słabo, w kontekście zaufania. Ale tak na zimno- do pierwszej jak rozumiem już nie chodzisz, więc nie grozi ci już jej niedokładność. Zęby już wtedy miałeś do leczenia jak rozumiem, więc jej zaniedbanie nie doprowadziło do tego. Jedyne co to fakt, że mogłeś już wcześniej to zrobić. Tak więc dentystka słaba i żal słuszny, ale realne szkody na szczęście minimalne.
@hellyea tak czy siak zmiana gabinetu to mus. Przy takich pieniądzach nie zamierzam sobie pozwolić na kolejne niedopatrzenia. A szkody jedynie jakie są ze w zeszłym roku tamtym okresie finansowo mógłbym robić kanałowe co miesiąc, teraz jest gorzej.
@FPmaster: tak, też bym zmieniła gabinet. Chociaż niby dentystka już inna, ale jak to się mówi „niesmak pozostał”. Powodzenia ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ sama w tym roku inwestuję w zęby i ceny to jest kosmos XD
@FPmaster: to pójdź do trzeciego dentysty na kontrolę, bo równie dobrze może Cię ten nowy robić w siura. Też miałem taką akcję, że poszedłem od innego dentysty niż zazwyczaj, diagnoza była taka, że co drugi ząb to leczenie kanałowe. Na spokojnie zapytałem o co chodzi mojego normalnego stomatologa, to ten mi wytłumaczył co i jak, jak wyglądają na zdjęciach zęby do leczenia kanałowego, a jak nie. Wyjaśnił gdzie tamten źle
@FPmaster: Ja chodziłem do jednej prywatnie 5 lat raz na pół roku na czyszczenie kamienia bo miałem problem z wciąż powracającym i rok temu zaczęły mi puchnąć dziąsła to mnie wysłała do lekarza. Pełno USG, badań i nic mi nie pokazywało. Już prawie miałem mieć robioną gastroskopie, więc się zdenerwowałem wpisałem w chat gpt co mam robić i tam mi wypluło, że jest ktoś taki jak periodontolog, więc poszedłem tam
@FPmaster: jeśli nie bolą Cię zęby, to idź do innego dentysty. Leczenie kanałowe jest zawsze ostatecznością. Zauważam, że w Polsce wielu pacjentów jest naciąganych na ten typ leczenia zęba.
@FPmaster: gdyby się dało płacić godzinowo + koszt materiałów powiększony o np 20% na "gwarancje" to by była lepsza opcja. Mogliby zlikwidować 800 plus i dać je na stomatologię lub dać opcje w NFZ opłaty dodatkowych pakietów np. stomatologicznych płatnych np 100zł/mies
@FPmaster mi jak stomatolog zaczął zęba robić to pierwsze wypełnienie siedziało pół roku, następne uzupełnienie bo oczywiście wypadło było sobie trzy dni ( ͡º͜ʖ͡º) ząb się r----------ł jeszcze bardziej więc w końcu poszłam prywatnie. Kazałam rwać w c---a bo jestem biedakiem i nie stać by mnie było na leczenie kanałowe plus rekonstrukcje ( ͡°ʖ̯͡°) Dzisiaj zaczęła n---------ć ósemka (
przygotowywanie i spożywanie pożywienia jest zdecydowanie zbyt męczące i żmudne a tu jeszcze trzeba składniki pozyskać no za jakie grzechy ludzie muszą jeść
Ale tak na zimno- do pierwszej jak rozumiem już nie chodzisz, więc nie grozi ci już jej niedokładność.
Zęby już wtedy miałeś do leczenia jak rozumiem, więc jej zaniedbanie nie doprowadziło do tego.
Jedyne co to fakt, że mogłeś już wcześniej to zrobić.
Tak więc dentystka słaba i żal słuszny, ale realne szkody na szczęście minimalne.
Powodzenia ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ sama w tym roku inwestuję w zęby i ceny to jest kosmos XD
Dzisiaj zaczęła n---------ć ósemka (
źródło: temp_file1925808471098064942
Pobierz