Wpis z mikrobloga

• 490
@badreligion66: Uważam że tego typu dyskusje są największym osiągnięciem inceli.

W wyniku własnej zawiści zmieniliście narracje z "nie dla obowiązkowej służby" na "służba obowiązkowa również dla kobiet". Teraz wieczorami będziecie słuchać jak starsi oficerowie peklują wasze koleżanki podczas gdy wy będziecie stać na warcie.
  • Odpowiedz
@badreligion66: można to rozwiązać prostym referendum, wprowadzamy pobór?:
Nie.
Tak, niżej moje dane osobowe do wezwania.

Jeśli się nie kwalifikujesz (baba, stary dziad) nie dostajesz karty do głosowania.
  • Odpowiedz
@K-S-: Takie coś byłoby szkodliwe, bo kobiety są słabsze fizycznie, ale uważam, że powinny pomagać w wojsku. Ogólnie wojsko to w 2/3 logistyka. Po prostu to byłoby dobre społecznie, bo faceci mają poczucie krzywdy, a kobiety nie czują się w obowiązku wobec państwa. Dobrze to funkcjonuje w krajach skandynawskich i Izraelu, zaś to, że kobiety opuściły Ukrainę jest dla tego państwa długoterminowo największym ciosem.
  • Odpowiedz
@K-S-: 100% racji, zamiast mówić nie dla poboru, to dzbany mówili a kobiety niech też wezmą. Pobór w czasie wojny i pokoju powinen poprostu zostać zniesiony. Niech walczą ludzie którzy się sami zgłoszą lub ludzie którzy się zobowiązali do tego z własnej woli przed wojną
  • Odpowiedz
Uważam że tego typu dyskusje są największym osiągnięciem inceli.

W wyniku własnej zawiści zmieniliście narracje z "nie dla obowiązkowej służby" na "służba obowiązkowa również dla kobiet". Teraz wieczorami będziecie słuchać jak starsi oficerowie peklują wasze koleżanki podczas gdy wy będziecie stać na warcie.

@K-S-: Coś w tym jest, ale ja prezentuje podejście "Tak dla obowiązkowej służby tylko dla facetów" bo ktoś musi bronić kraju a nie chce by mi moją
  • Odpowiedz
@K-S-:

W wyniku własnej zawiści zmieniliście narracje z "nie dla obowiązkowej służby" na "służba obowiązkowa również dla kobiet".

W obecnej sytuacji geopolitycznej i demograficznej w PL będzie służba wojskowa i właśnie zaprzestanie dziecięcego tupania nóżką na rzecz dyskusji by przybrała ona cywilizowane formy jest wyrazem
  • Odpowiedz
@badreligion66: nie wiem po co oni to pchają. Z niewolnika nie będzie wojownika i taki z zetki będzie dezerterował przy pierwszej okazji.

To już lepiej jak by dawali opcje dla młodych 16-25 po jakiś przestępstwach ze zamiast do więzienia czy poprawczaka mogę iść do wojska. W wojsku by ich nauczyli dyscypliny, jakiś skillow a część pewno by została. Nie wiem czy by to działało w WP ale to inna sprawa.
  • Odpowiedz
@K-S-: Równouprawnienie pod kątem przywilejów to walka o swoje i postęp cywilizacyjny, równouprawnie pod kątem obowiązków i negatywnych aspektów to zawiść i incelstwo.
  • Odpowiedz
Uważam że tego typu dyskusje są największym osiągnięciem inceli.

@K-S-: Chłop tu przyszedł obrażać przeciwników poboru i nawet nie podał normalnego argumentu. Ale przynajmniej wrzucił jakieś urojenia o peklowaniu xD
  • Odpowiedz
@badreligion66: zamiast tej sluzby wojskowej powinno byc wprowadzone 2h tygodniowo lekcje PO, wraz z 4 dniowym wyjazdem na zaliczenie w stylu harcerskim pod jakies namioty i niech mlodzi ucza sie jak gotowac scielic lozko, przy okazji rozpalic ognisko pograc w podchody obslugiwac radia i krotkofalowki, postrzelać z broni slepakami, uciec przed ostrzalem do okopu, opatrzyć rane u swojego kolegi itp.
  • Odpowiedz
@K-S-: Przynajmniej jest szansa, że którejś granatnik rozwali łeb a nie tylko faceci giną jak już idziemy do piekła to wszyscy razem solidarnie.
  • Odpowiedz
@badreligion66: Gdzie 'Tak, tylko kobiety'?
Znam ludzi co mają same córki i zaznaczą tylko mężczyźni natomiast ci co mają synów zaznaczą obie płcie albo wcale.
Każdy jest interesowny ale tych co chcą służby dla mężczyzn zawsze z zasady będzie więcej niż tych co chcą dla obu płci.
Ci co nie mają dzieci a są za starzy na służbę też zaznaczą samych mężczyzn bo co im szkodzi.
  • Odpowiedz