Aktywne Wpisy

auto_reply +8
Mam już dość tego, że znajomi i rodzina wykorzystują to, że nie umiem odmawiać. Jak nauczyliście się stawiać granice - np. przestać pożyczać pieniądze?

Umeraczyk +38
Dziwne, że przez cały okres edukacji nikt nie zainteresował się u mnie potencjalnym autyzmem l albo ADHD. Ja literalnie w środku lekcji z nudów budowałem z zeszytów forty i kłóciłem się z nauczycielką "Dlaczego mam go złożyć", albo robiłem wyścigi kolorowymi zatyczkami, po torze zrobionym z przyborów z piórnika i zeszytów po blacie ławki xD

@markhausen: Żeby nie musieć co miesiąc łazić do licznika i go spisywać, szczególnie że nic to nie zmienia?
Straszny wysiłek, ja mam radiowy, a i tak "łażę", bo zapisuję dla siebie. Co miesiąc - prąd i woda.
A nie jak np. szwagierka, mieszka sobie mieszka i nagle jeb - za wodę niedopłata 700 zł (+200 śmieci) i ona nie wie dlaczego, bo rozliczenie za pół roku ( ͡
Za 2 miesiące obniżą do ceny z przed 2 miesięcy i obtrąbią sukces i dotrzymanie obietnicy wyborczej XD
@wsciekly_bobr: Ja mam radiowy, a i tak orzymuję prognozy. Miesięczne rozliczenia trzeba sobie samemu załatwiać.