Aktywne Wpisy

Dorciqch +90
źródło: temp_file8589038139457099639
Pobierz
nervous_breakdown +462
Ciekawostka: zespół Pectus istnieje tylko po to, aby występować w telewizji śniadaniowej, opowiadać o tym, że są braćmi i że w tym roku na święta będą lepić pierogi
#muzyka #ciekawostki
#muzyka #ciekawostki
źródło: 000LM014IOUC5MT8-C322-F4
Pobierz

mam znajomego, który ostatnio zaczął inwestować w kontrakty CFD za pośrednictwem brokera QuoMarkets, zarejestrowanego poza UE (chyba Dominikana). Z tego, co widziałem, musiał przejść weryfikację, a następnie zaczął wpłacać środki na platformę. Z jednej strony odnoszę wrażenie, że może to być ryzykowne i wygląda trochę jak „machający papież” (nie tylko jeśli chodzi o CFD, ale też sama idea brokera na Dominikanie i dźwigni na poziomie 100 czy 500), ale wolę dopytać i zebrać opinie innych.
Dodatkowo, opinie o QuoMarkets w sieci wyglądają bardzo dziwnie np. duża część jest generyczna i wygląda jakby była pisana pod promocję platformy (niektórzy na Trustpilot potrafią zostawić 5 opinii w 2 językach, w każdej z nich chwaląc support). Co więcej, KNF ostrzega przed QuoMarkets, co zwiększa moje wątpliwości co do bezpieczeństwa tej platformy.
Osobiście jestem inwestorem typu ETF i kilku akcji dywidendowych, licząc, że w kilka lat uda się coś zbudować. CFD unikam, jednak chciałbym zaczerpnąć opinii większej ilości osób w tym kontekście.
Dodatkowo mam pytanie o bezpieczeństwo danych: w takich brokerach offshore trzeba przejść weryfikację, a to często wiąże się z podawaniem pełnych danych osobowych. Czy uważacie, że w takich sytuacjach dane są względnie bezpieczne, czy raczej takie praktyki to proszenie się o kłopoty (np. kradzież tożsamości, nadużycia)?
Czy ktoś z Was miał doświadczenie z QuoMarkets lub innymi brokerami offshore w kontekście CFD/forex?
#gielda #cfd #forex
-inwestowac
-w CFD
XD
@Magiel-19: Po lewar na poziomie 500 (jak rasowy hazardzista) bo w Europie masz ograniczenia.
@HAMSKLOSS89: do naszego tagu KNF nawet nie podchodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Szybki research i tylko jeden wniosek. UNIKAĆ
Samo trzymanie pozycji kosztuje kase.
W przypadku akcji jeszcze mozesz sobie potrzymac az sie odkuja. w CFD utrzymanie pozycji Ciebie zje. To jeden z kilku powodow. :)