Wpis z mikrobloga

https://www.google.com/search?q=ufg
1130 opini i glownie 1 gwiazdka (1,9 srednia). Masakra, kazdy pisze ze nie winny, ze sprzedal auto i zglosil, ze OC kupil wczesniej, ze to ze tamto. ~9400 kary to wiecej niz mysliwy placi za zabicie czlowieka, bardzo duzo i to nawet za 1 dzien bez OC!, legalnie tak trzepac obywatela? Jest nawet jakis bezowy co Opla kupil czy tam sprzedal ;) Ponoc nikt nie odbiera, zero odzewu tylko wchodzi komornik.

Grupki poszkodowanych na FB tez znalazlem. Mam sie bac ze kiedys do mnie przyjdzie pismo od UFO z UFG i beda chciec 10 kafli z odsetkami?
Kiedys byla domyslan ciaglosc ubezpieczen, nadal jest? Chyba tak. To glownie wiec przypadki jak ktos sprzedal a nie zglosil beda? Choc ludzie na darmo tylu negatywow nie daja i nie zakladaj for dla poszkodowanych? Wytlumaczcie skad tyle ludzi poszkodowanych...

#motoryzacja #samochody #ubezpieczenia #polska #afera #oszukujo
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@marsjanin2012 Przepisy mamy bez zmian od 2013 a mimo to mnóstwo ludzi nie wie kiedy są narażeni na opłaty z UFG i dlaczego je dostają.

Od 2010 pracuje w ubezpieczeniach, jeszcze nie widziałem, żeby ktoś niezasadnie musiał zapłacić. Niejednokrotnie też kontaktowałem się z nimi telefonicznie czy mailowo, problemu nigdy nie było.

Schody zaczynają się wtedy jak się robi przerwy w ciągłości ubezpieczenia, wystawia jakieś umowy czy darowizny wstecz, ubezpiecza na nieboszczyków
  • Odpowiedz
@marsjanin2012 za jednodniowe opóźnienie jest inna kara, całość informacji jest łatwo dostępna w internecie.
Staż nie ma nic do rzeczy, jak będziesz na pasach przechodził i Cię potrąci kierowca bez polisy to mu wybaczysz bo wcześniej płacił sumiennie czy jednak będziesz chciał odszkodowanie?
  • Odpowiedz
@marsjanin2012 ja ze swojej strony dodam tylko, że te kary nie idą do budżetu czy coś, z tych kar wypłacane są odszkodowania gdy sprawca nie miał OC, albo np. potrącił kogoś i uciekł i nikt go nie znalazł. Kiedyś jak ufg nie było tak skomputeryzowane i wystawiało kary tylko jak policja wysłała zapytanie po kontroli drogowej to wszyscy dopłacaliśmy do ufg z podatków, jak zaczęło samo sprawdzać polisy po bazach danych
  • Odpowiedz