Wpis z mikrobloga

@TheMan: Widzialem to kiedyś i nie podejrzewałem o AI. Miałem pytać dlaczego, ale potem zobaczyłem co @rzaden_problem napisał i rzeczywiście budynek po lewej w 6 sekundzie się rozpływa, WTF, ehh XD

@TheDziobaker Masz źródło jakieś sensowne? Ja pierwszy raz widziałem to w lipcu 2025.

IMO wygląda jak prawdziwy filmik do 6 sekundy a potem raczej jak coś "AI-generated".

Eh k---a, koniec ludzkiego internetu ()
  • Odpowiedz
@LM317K: no niestety panie i panowie, pomachajmy na pożegnanie odjeżdżającym memom, bo juz w nic nie bedzie mozna wierzyc. O ile ten filmik jeszcze da sie zaeryfikowac, tak wydaje sie, ze za rok nie bedzie to juz takie latwe...

Tak jak ktos pisal wyzej - budynek pod koniec sie rozjezdza, a ja dodam, ze na koncu filmu auto po orawej stronie zmienilo swoją markę i pozycję.
  • Odpowiedz
@gedzior84 dodatkowo szyba czołowa jest klejona, a po rozbiciu jej w kształcie idealnego kola staje sie od prawej hartowane a po lewej klejone, dodatkowo grubość szyby to jakaś kartka papieru, najmniejszego uderzenia kamyka by nie wytrzymało podczas jazdy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Masz źródło jakieś sensowne? Ja pierwszy raz widziałem to w lipcu 2025.

@blamedrop: Najwcześniejszą datę jaką znalazłem to 16 lipca 2025 w tym tiktoku: (i tu spojler - bez rozbijania szyby)

https://www.tiktok.com/@melissabeex/video/7527714408705838358

Z początku miałem wątpliwości przez to, że jakaś g------a reklama leci jako audio, ale jednak wygląda na oryginał, bo kolejny film z tego konta to timelapse jazdy samochodem z dość podobnie wyglądającą deską rozdzielczą.
Szysznik - >Masz źródło jakieś sensowne? Ja pierwszy raz widziałem to w lipcu 2025.

...
  • Odpowiedz