Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Was jest na tyle stary jak ja, żeby pamiętać taki trend, który kiedyś się pojawił wśród niektórych ludzi, polegający na ćwiczeniu z niemowlakami lub noworodkami w taki sposób, że kręcono nimi za ręce, biodra i nogi? Osoby które to robiły uważały to za spoko sposób na zabawę z dzieckiem, a pediatrzy łapali się za głowy i bili na alarm, że w ten sposób można dziecku stawy powykręcać. Mimo wszystko w internecie pojawiało się coraz więcej tego typu nagrań i do końca nie wiem czy to było trollowanie, czy na serio niektórzy myśleli, że to ok.

Próbuję znaleźć w necie jakieś filmiki z tego okresu, ale nie jestem w stanie i nie wiem czy wszsytko pokasowane, czy po prostu źle wyszukuję.

#niewiemjaktootagowac #dzieci #kiciochpyta #youtube
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Mariusz_Datecki @moll @jalop Pamiętam takie filmiki pojawiające się w sieci, może w latach 2010, może nieco później, jak np ktoś nagrywał telefonem tatę bawiącego się na plaży ze swoim dzieckiem. Tata to taki typowy oskarek z bogatego osiedla na jakiejś plaży typu Portugalia czy coś. Dziecko natomiast to niemowlę, może około roczku. No i scena taka, że ojciec przykładowo bierze dziecko za ręce (nadgarstki) i zaczyna nim obkręcać nad
  • Odpowiedz
  • 1
@Mariusz_Datecki @moll @jalop

Filmik, który @Ranger podesłał wyżej pokazuje trening w takich jakby kontrolowanych warunkach, więc wygląda legitnie, ale pojawiały się w sieci filmy nieco bardziej amatorskie, ktore musicie mi uwierzyc, wyglądały dość hardkorowo.

Nie znam się na tym i być może takie ćwiczenia są ok, ale ja bym raczej ze swoim dzieckiem tego nie próbował dla jego własnego dobra.
  • Odpowiedz