#gielda czy moglby mi ktoś w skrocie potwierdzić jaki jest schemat doladowywania i wyplat USD z xtb przez walutomat? Trzeba miec PEKAO konto w USD ( ktore jest darmowe tak?), przelewać hajs np. z innego konta na walutomat, zamieniać na USD i USD posyłać na PEKAO, nastepnie posyłać normalnym przelewem z PEKAO na xtb i wszystko wyjdzie za darmoszke tak?
Spready zaraz zrobia sie na xtb koszmarne, juz ranią a zamieniam sporo tysięcy wiec trzeba kombinować.
@ossprime: o z Tobą chyba raz o tym pisalem. wlasnie zalozylem to konto, szybko poszlo. Czyli jeden krok mniej skoro nie trzeba na PEKAO z powrotem tylko od razu xtb. i z xtb na walutomat sie tez da?
@gosciu82: możesz też skorzystać z kantoru aliora, wpłacasz PLN, zamieniasz na USD i bezpośrednio przelewasz do XTB. Kurs nieznacznie gorszy niż walutomat.
Trzeba miec PEKAO konto w USD ( ktore jest darmowe tak?), przelewać hajs np. z innego konta na walutomat, zamieniać na USD i USD posyłać na PEKAO, nastepnie posyłać normalnym przelewem z PEKAO na xtb i wszystko wyjdzie za darmoszke tak?
Spready zaraz zrobia sie na xtb koszmarne, juz ranią a zamieniam sporo tysięcy wiec trzeba kombinować.
@gosciu82: Tak. Mozesz jeszcze wysłać z walutomatu przelewem od razu do xtb.
@gosciu82: tak, jeśli nie weźmiesz karty płatniczej to jest darmowe
Wpłaty przez Pekao nie wiem czy są darmowe, ale przez Walutomat na pewno
@MilionerPrzed30: oczywiście że są, to są te same banki gdzie xtb ma rachunki
@gosciu82: nie
@moja-walka: zakładałem jakies 2 lata temu i do dzisiaj nic nie nalicza