Wpis z mikrobloga

Cześć, chciałem się spytać, czy jak latacie sobie, np. do Azji na jakiś dłuższy czas i planujecie zwiedzanie, różnych krajów to korzystacie z plecaka ? Czy walizka ?
Lecę co prawada w innym kierunku, bo Ameryka płd. ale będę się dużo przemieszczał i zastanawiam się nad wygodnym rozwiązaniem na przenoszenie bagażu
#podroze
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Chudyy Ogarnij sobie plecak ~50 litrów otwierany jak torba, a do niego pokrowiec (jeśli plecak idzie jako bagaż nadawany, żeby nie pourywali nic... plus najwyżej to pokrowiec będzie mokry/brudny). Jeśli planujesz z nim chodzić, koniecznie z wygodnym pasem biodrowym. Mnie zestaw plecak+pokrowiec z Decathlonu służy już prawie 10 lat.

I to i to wygląda na swój wiek, ale nie widzę powodu aby kupować nowe. Często bywam też w krajach i miejscach
  • Odpowiedz
@Chudyy: No ja zawsze mam mniejszy plecak ~20l w środku dużego - wystarczy poćwiczyć pakowanie "modułowe" - żeby mieć mniejszy do chodzenia na co dzień, lub jako podręczny kiedy nadaję ten duży. Ten który wrzuciłeś (ten duży), wydaje się mieć zamek w połowie grubości, co wskazuje na możliwość otwierania jak walizka/torba - jeśli tak jest faktycznie, to to jest realny gamechanger.
  • Odpowiedz
@Chudyy: nie, że Ci coś mówię ale ten plecak będzie ciężki, dwa te wynalazki będą irytować, do tego masa rzeczy, które się będą psuły a i cena zabija. No chyba, że wyjazdy to hotel+plaża to jest ok.
  • Odpowiedz
No to super. Waży też nie jakoś dużo, więc pozostaje ocenić czy jest wart swojej ceny i gdzie będziesz nim świecił - jeśli planujesz się szwędać po miejscach narażonych na kradzieże, to lokalni "specjaliści" świetnie wiedzą kto mniej więcej wydał na bagaż i w związku ile może być warte to co w jego środku (analogicznie do "świecenia" najnowszymi telefonami, czy ciuchami), ale to chyba oczywiste :)
  • Odpowiedz