Wpis z mikrobloga

Z uwagi na to, że nie długo kończy się wsparcie Win 10 to niestety będzie trzeba przesiąść się na 11 i mam pytania.

1. O co chodzi z tym całym tpm 2.0?
2. Mam aktualnie win 10 aktywowany skryptem "Microsoft Activation Script", czy jeśli zaaktualizuje do Win 11 to będę miał wszystkie aktualizacje i "legalny" system?
3. Czy jest odpowiednik "Microsoft Activation Script" do wersji Win 11
4. Aktualizować, czy robić czystą instalacje systemu?

#pcmasterrace #windows10 #windows11 #informatyka #programista15k #komputery #pc #pytaniedoeksperta
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Turpizm rób czystą instalacje. Problemy wieku dziecięcego związane z aktualizacją do 11 niby zostały naprawione, ale clean install to clean install. A winde aktywujesz w 10 sekund za pomocą massgrave
  • Odpowiedz
@Turpizm: prędzej na linuksa sie w końcu przesiąde, nienawidze mikrosoftu za jego natrętność, za to że podejmuje decyzje za użytkownika.

@CT-5555: chodzi o tpm 2.0? Przecież to mają nawet 10 letnie laptopy xd

@Turpizm: prędzej na linuksa sie w końcu przesiąde,

To czemu się nie przesiadasz? Ja się przesiadłem gdzieś w okolicy win8, na który tak samo wszyscy k-----i xd
  • Odpowiedz
@z1x2c3

@hrumque: Ludzie myślą, że jak "straci aktualizacje" to nagle wirusy w cudowny sposób im przejmą komputer.

Gorzej. Publiczna narracja jest taka że po prostu "Windows 10 się kończy, przestanie działać, tak mówili
  • Odpowiedz
@hrumque: W sumie ze smartfonami jest to samo. Wielu myśli, że jak smartfon przestanie dostawać aktualizacje do nowszych wersji androida to od razu ktoś im się do aplikacji banku "włamie" i ukradnie pieniądze.
  • Odpowiedz
@CT-5555 @z1x2c3 zgadza się, a durny M$ powinien zostać za to srogo ukarany: dziś maila dostaje

End of support for Windows 10 — what you need to know

A w nim drugi punkt, niby nigdzie nie piszą, że MUSISZ zmienić komputer, ale to po co wspominają, co zrobić ZE STARYM komputerem?

What can I do with my old computer?

Trade it in or recycle it with local organizations.
  • Odpowiedz