Wpis z mikrobloga

@Smarek37 ja w wynajmowanum mieszkaniu miałem puszczone kable po przekątnej między gniazdkiem a puszką. Oczywiście dowiedziałem się o tym wiercąc dziury na uchwyt do tv.
  • Odpowiedz
@Perkelev: Po przekatnej, po luku, "odstawione" 20 cm od gniazdka (w sensie leci idelanie pionowo w dol. Do gniazdka. Ale omija gniazdko o 20cm i do gniazdka wchodzi od boku :DD) Sporo sie tego widzialo :D
  • Odpowiedz
@Smarek37: wy to naprawde jesteście głąbami którzy myślą że znają się na wszystkim. W łazience są często okna a nad oknami nadproża z żelbetu do samego sufitu. Okno jest wysoko żeby nie można było podglądać waszych małych siusiaków. Przewód wtedy może iść poniżej linii okna na wysokości waszego czoła kurdupelki. Wtedy idzie w bok do ściany z umywalką i skręca w dół aby przy umywalce był kontakt abyście mogli podpiać
  • Odpowiedz
budowa domu kosztuje, dwa metry kabla na 50 mieszkaniach i już masz pięterko w domu załatwione ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@stara_biauka_: co kolega budowlaniec taki nerwowy ? chyba jeszcze kabla "pięterko w budowanym domu" nie nakradł - znaczy nie zaoszczędził chciałem napisać ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 80
@stara_biauka_: jest i fachowiec, obrońca pana dewelopera. Tu nie ma żadnych okien, ani innych przeszkód by puścić ten przewód górą. To jest zwykłe przyoszczędzenie i nie odzywaj się w tematach o których nie masz pojęcia dzbanie.
  • Odpowiedz
@ch1va5: śmieszą mnie wpisy przygłupów które nie potrafią zrobić prostej rzeczy a obwiniają o to zawsze ludzi którzy są od nich 100 razy mądrzejsi.
Nie wie gdzie idą kable i wierci na pałe bez prostego czujnika przewodów i ma pretensje że w ścianie jest kabel.
W łazience idzie duzo kabli. Do pralki suszarki do kontaktow ledow oswietlenia. Trafil na jeden z nich bo jak małpa wiercił na pałe.
Przy umywalce
  • Odpowiedz
@Smarek37: najtanszy fazer kosztuje 10 zl lepszy 22 zł. Wiercisz na pałe w ścianie w przewody w pomieszczeniu gdzie kabli jest od groma i dziwisz sie że idzie tak a nie inaczej. Nie potrafisz dziury w scianie wywiercic a pouczasz jak sie buduje domy i kładzie instalacje.
Dobre...
  • Odpowiedz
Pan deweloper nie wzięło się z przypadku. To są ludzie ktorzy jakims dziwnym trafem doszli do tego że takie bloki budują dla takich ludzi jak ty ktorzy sami tego zrobic nie potrafią i muszą za to zapłacic x 3
  • Odpowiedz
  • 25
@stara_biauka_ Uwaga! Nastąpił incydent kałowy!

Do tego steku bzdurnych założeń, które nie mają żadnej, nawet najmniejszej podstawy w rzeczywistości, brakuje tylko dodania:

A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości i wasz synek mały przechodził w przyszłości, którego jeszcze nie macie? Więc nie mówcie mi, że siedzi z tyłu!
  • Odpowiedz
  • 2
@Smarek37 nie chcę cię martwić, ale to ty z------ś, bo nie sprawdziłeś gdzie są kable. Deweloperzy podczas odbioru lokali dają nabywcom dokładny rzut elektryki i hydrauliki, bardzo często ze zdjęciami. Gdybyś trochę pomyślał, to o tym kablu doskonale byś wiedział i zrobił mocowanie niżej.
  • Odpowiedz
  • 6
@Smarek37 więc jako wykonawca powinieneś zażądać od właściciela wszystkich rzutów i zdjęć instalacji. Przecież za to bierzesz kasę, żeby było dobrze zrobione. Nie wiń nikogo, bo powinieneś takie podstawy ogarniać.
  • Odpowiedz
  • 11
@Xizor: myślisz, że nie zapytałem go o pena ze zdjęciami instalacji? Nic nie dostał od dewa. I po tym co tu jest to się nie dziwię, że nie dał mu.
  • Odpowiedz
Bierzesz się za wiercenie w ścianach nie mając pojęcia gdzie idą przewody i szkoda ci wydac 20 zł na śrubokręt fazer który wykryje przewod w ścianie.

@stara_biauka_: Też o tym pomyślałem. Huja znam, ale zanim cokolwiek zrobię w ścianie to sprawdzam elektrykę.
  • Odpowiedz