Aktywne Wpisy

tesknilam_ +733
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +711
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Założyłem drugie konto Google i zrobiłem eksperyment, generowałem obrazy i wygenerowało ich tylko 10. Sprawdzam że wszędzie na internecie limit generowania obrazów wynosi, obecnie wynosił 100 i by się zgadzało bo prawie nigdy za tamtych czasów nie wyczerpałem limitu, może chyba tylko 2 czy 3 razy wyczerpałem limit przez całą kadencję ale naprawdę musiałem się postarać i spamować słowami typu "wygeneruj sportowy samochód", "wygeneruj autostradę", "wygeneruj tło w kosmosie", "wygeneruj młodą kobietę". Obecnie chwila i nie możesz przez całą dobę generować obrazów no chyba że założysz drugie konto google, albo wykupisz premium za 97,99zł czyli prawię stówę w plecy. Nieuczciwa praktyka by ludzie musieli płacić za to co było kiedyś darmowe!
Dlaczego została zepsuta darmowa wersja świetnego czatu AI który bił na głowę nawet Chat GPT? Nie podoba mi się ta radykalna zmiana ze strony Gemini - jestem wcurviony! 🤬
PS: Rozdzielczość też została okrojona dla darmowej wersji, wcześniej generowałem obrazy w 2048x2048 obecnie generuje połowę tego czyli 1024x1024, "to jest dramat curva!" - jak to mówił Stonoga.
źródło: LogoGeminiwAI
Pobierz@ErogowyDrogowy: Copilot
Wykupując nie dostajesz tylko AI ale też dysk google czy powiększoną powierzchnię dla maili
@CH3j: Tak tylko że takie zachowanie to żerowanie na ludziach którzy ciężko pracują i muszą płacić już chyba za wszystko. Za podatki, za OC, za paliwo, za internet, za mieszkanie, to jeszcze mam płacić za sztuczną inteligencję? I to prawie 100 złotych miesięcznie. Jest jeszcze okres próbny ale to tylko na miesiąc, a
źródło: 1740334519562
PobierzJeżeli 100zl miesięcznie obciąża twoj budżet to po prostu odpuść.
Takie generowanie obrazków zużywa bardzo dużo mocy obliczeniowej czyli sprzętu, energii elektrycznej dlaczego miałby ci ktoś dać to za darmo?