Wpis z mikrobloga

#usa #polityka

Czaicie, wiceprezydent rezygnuje z obchodów 11 września, żeby polecieć służbowym samolotem do ciała jakiegoś youtubera/tiktokera.

To tak jakby analogicznie Sikorski nie poszedł na uroczystości np. na Westerplatte, a zamiast tego poleciał na pogrzeb Basi Kurdej-Szatan. Wyobrażacie to sobie? I jeszcze by jej trumnę przewiózł służbowym BMW.

Albo, że Nawrocki olewa Smoleńsk i jedzie na grób jakiegoś kibola. Chociaż to jestem sobie w stanie wyobrazić:)
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@miki4ever: A po co wiceprezydent ma być obecny na obchodach 24 rocznicy 9/11, skoro jest tam Prezydent?

Dla Amerykanów wolność słowa i debaty jest bardzo ważna, wpisana w Pierwszą Poprawkę.
Zabójstwo Charliego Kirka to argument za odejściem od dyskusji i rozstrzyganiu sporów przy użyciu broni palnej i przelewu krwi słabszych.
Narody demokratyczne mocno się temu sprzeciwiają, bardzo prawidłowe zachowanie ze strony VP.
harcerz - @miki4ever: A po co wiceprezydent ma być obecny na obchodach 24 rocznicy 9/...

źródło: charlie kirk debate civil war

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 106
@harcerz no nie wiem, może dlatego, że to była największy atak na USA w historii jej istnienia?

To teraz do każdego YouTubera będzie latać? I rozumiem, że jakby Tusk poszedł na pogrzeb Lisa zamiast np. obchody 11 listopada to byłoby to dla Ciebie ok?
  • Odpowiedz
@miki4ever: Lis to jest odpowiednik Sakiewicza. Siedzą w swoim środowisku i są zawsze wierni Partii i Prezesowi.

Podaj mi słynnego na cały świat komentatora politycznego którego zamordował snajper, kiedy ten debatował z ludźmi o odmiennych poglądach - jak to miał w zwyczaju.
Mamy takich? Mamy w ogóle dyskusje polityczne do których zapraszane są "szaraczki" i mogą się wypowiedzieć?
Gdyby Tusk lub Nawrocki wysłali swojego zastępcę na taki pogrzeb to byłoby to jak najbardziej
harcerz - @miki4ever: Lis to jest odpowiednik Sakiewicza. Siedzą w swoim środowisku i...

źródło: charlie kirk więcej

Pobierz
  • Odpowiedz
@harcerz: Trzaskowski niczego nie blokowal, tylko zostaly odrzucone z przyczyn formalnych - jeden organizator zlozyl szesc wnioskow na to sano wydarzenie, w dodatku poza ustawowymi ramami czasowymi. No, ale prawicowe media szukaly spisku i krecily afere, jak widac trafily na podatny grunt.
  • Odpowiedz
  • 1
@harcerz lol:) już pomijam, że marsz patosów nie jest oficjalną częścią obchodów, Kurkowski nie był mediatorem tylko hejterem, który zginął od własnej broni.
  • Odpowiedz
@miki4ever to był jego kluczowy propagandzista, nie zdziwił bym się gdyby pisowcy odwołali miesięcznicę gdyby np. odstrzelili jakiegoś Rachonia na publicznym wydarzeniu
  • Odpowiedz
@miki4ever: Powinno być ok bo nawet nie mówimy o pełnej rocznicy. Koleś nie zmarł z przyczyn naturalnych tylko został zastrzelony. Zamach nacechowany politycznie.
  • Odpowiedz
Czaicie, wiceprezydent rezygnuje z obchodów 11 września, żeby polecieć służbowym samolotem do ciała jakiegoś youtubera/tiktokera.

@miki4ever: Te sugeranda, że teraz będzie jeździł do każdego youtubera albo że to jak Kurdej Szatan to naprawdę 10/10, głupek z ciebie naprawdę podręcznikowy xD
  • Odpowiedz
@miki4ever: Ale nikt nic nie odwołuje. Obchody 11 września będą z udziałem Trumpa. VP leci na pogrzeb.

Nie musisz mieć VP obok prezydenta przy każdych obchodach.
  • Odpowiedz
@miki4ever: ja rozumiem, że musisz być Polakiem – ale czasem po prostu nie wypada.

Turning Point USA (TPUSA) i Turning Point Action

Kirk założył organizację Turning Point USA w 2012 i stał na jej
  • Odpowiedz
@miki4ever: sęk w tym, że jestem przekonany, że nie, bo jesteś na tym samym levelu co polskie onuce. Liczyłem, że mnie pozytywnie zaskoczysz, ale nie – potwierdziłeś to, co o tobie już wiedziałem :D
  • Odpowiedz