Wpis z mikrobloga

#elektronika #serwery #kvm

Doszedł do mnie KVM dla ubogich - NanoKVM Cube, i po wstępnych testach jestem pozytywnie zaskoczony.
Ma wszystko, czego potrzebuje do hobbystycznego zarządzania serwerem - oczywisćie HDMI i emulację urządzeń HID. Ale do tego 2GB pamięci na zamontowanie bootowalnego obrazu ISO. Nie podpinałem jeszcze interfejsu do płyty głównej - pinów power i resetu.
I software wygląda poważnie, a nie jak bieda aplikacja od chińczyka.

Mogę polecić.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@zetisdead:

Dobrze wiedzieć xD

Ale także pierwszy komentarz pod filmem:

UPDATE: I've done a re-cap of this and several other IP KVMs, including all of Sipeed's recent software fixes. tl;dr they are doing a lot better than they were when this video was released.
  • Odpowiedz
  • 0
@DeLorean: dobrze, że wspominasz, ale nigdy nie widziałem działającego rozwiązania AMT.

Z reszta, ja jedynie jestem zawalony max 10 watowymi Atomami, czy Celeronami J xD. One są wycięte z takich wodotrysków.
Na dniach mam dostać N150 na wypasie od kińczyka. Zobaczymy czy do czegoś się nadaje.
  • Odpowiedz
@AlteredState: "na co dzień" używam AMT zarówno do proxmoxa (dell 7060 micro), jak i daily lapka prywatnego oraz służbowego.
Łączę się z nimi używając mesh commandera. Jedyny haczyk w przypadku lapków, to to że nie każdy dock obsługuje połączenie do AMT.
  • Odpowiedz