Wpis z mikrobloga

Praca na Tirach ma ten Plus. Że człowiek nie musi z rana dojeżdżać zbiorkomem do kołchozu. Wystarczy tylko przenieść się z łóżka na fotel kierowcy. I już chłop na stanowisku pracy :D
#zycietruckera
BartoszBrz - Praca na Tirach ma ten Plus. Że człowiek nie musi z rana dojeżdżać zbior...

źródło: IMG_9443

Pobierz
  • 60
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BartoszBrz: Zgodziłbym się, ale jest wiele za granicą prac gdzie trzeba dojeżdżać busem do bazy. Nienawidziłem tego. A tak jazda sama w sobie jest super. Chociaż weź mi powiedz, nie bolą Cię oczy po całym dniu patrzenia na te lusterko? Jasna cholera, te głupie Shreki mnie doprowadzały do szału a na Actrossie z tymi monitorami to chyba tylko tydzień przesiedziałem.
  • Odpowiedz
  • 6
@JatuArmy: Nie bolą, na początku miałem problem bo szukałem lustra za oknem, zdarzało się zmieniać pas nie patrząc w ekran. Ale po 2 tygodniach się oswoiłem z tymi kamerami
  • Odpowiedz
@BartoszBrz: te lusterka są bez sensu. Jak stoisz na postoju na zgaszonym aucie i chcesz zerknąć czy ktoś nie zakrada się do naczepy to nic nie widzisz dopóki nie uruchomisz stacyjki auta.
W nocy swieci w oczy.
Czy to ma w ogóle jakies plusy? Mi soe wydaje że na siłe upychaja takie wynalazki żeby więcej brać przy sprzedaży pojazdu i podnosić ceny
  • Odpowiedz
@kedzik2: a większe zużycie paliwa poprzez więcej elektroniki i dodatkowych monitorów na pokładzie jest juz eko?
Bez sensu. Budowa monitorow zamiast zwierciadła tez jest eko?
To taka sama ekologia jak auta elektryczne które ladowane w dużej mkerze są z gniazdek napędzanych elektrowniami węglowymi
  • Odpowiedz
@PiotrFr: pottafią zamontować monitory zamiast lusterek ale czujników martwego pola które na aliexpress są za kilkadziesiat dolców juz nie potrafią. Codziennie na każdej trasie w polsce są wypadki gdzie ktos jedzie pod lusterkiem tira w trakcie gdy on zmienia pas ruchu
  • Odpowiedz
@stara_biauka_: Jest specjalny przycisk który uruchamia te lusterka przy wyłączonym silniku, no i też jak firany zasłonięte to można podejrzeć co tam się dzieje do okoła tira, co do spalania to chyba inżynierowie którzy projektowali ten samochód chyba się troche lepiej znają od ciebie.
  • Odpowiedz
  • 7
pottafią zamontować monitory zamiast lusterek ale czujników martwego pola które na aliexpress są za kilkadziesiat dolców juz nie potrafią. Codziennie na każdej trasie w polsce są wypadki gdzie ktos jedzie pod lusterkiem tira w trakcie gdy on zmienia pas ruchu

@stara_biauka_: To, że będzie nawet fabryczny czujnik, nie znaczy, że jakiś kretyn go nie wyłączy lub po prostu nie zignoruje. Ten czujnik tylko informuje, a nie zabrania/uniemożliwia wykonanie niebezpiecznego manewru.
  • Odpowiedz
  • 2
@BartoszBrz fiu fiu ale maszyna, zazdroszczę, bym se pojeździł taką nóweczką, idę robić C bo już mnie ten kołchoz w-----a strasznie. Tylko to wystawanie na parkingach mnie przeraża, co tam robić? Co wy tam robicie? Nie dość że nuda, to strach, że ktoś coś zrobi. Lepiej chyba wozić piach na budowę i na noc w domu
  • Odpowiedz