@jacekparowka: nie wiem, może ja inaczej rozumuje, ale patrząc na te dane to b--ń nie jest problemem tylko przestępcy - ponad 5 razy więcej morderstw przy mniejszej populacji, czy te ofiary bez użycia broni palnej to się nie liczą Twoim zdaniem? A to że więcej tam udziału broni palnej, jasne, ale to jest wtórne, jakby nie było broni palnej to by były noże tak jak mówiłem.
@P_O_T_E_Z_N_Y__G_E_J: sorry ale nie rozumiem tej logiki. Masz prawie 18 tysięcy morderstw z użyciem broni palnej, twierdzisz że jakby dostep do broni był utrudniony to by tych morderstw by było 700 jak w Europie (czy ile?), a pozostałe 17 tysięcy to by były po prostu morderstwa z użyciem noża? Masowe morderstwa by się zamieniły w masowe nożowanie? Szansa że ktoś odda celny strzał z odległości niezauważony jest mniejsza niż szansa
@jacekparowka: tak, liczba morderstw bez użycia broni palnej jest tam prawie taka jak całkowita ilość morderstw w całej EU - to nie b--ń jest problemem. Ilość ofiar tych strzelanin masowych to jest mała część całości, chociaż na pewno najbardziej medialna i łatwa do rozgrywania emocjonalnego.
#usa #bekazprawakow #polityka
źródło: 0a5f372e93fb161b3e677c9563422401d12354cafecf8e13b37960dbeee62c48
PobierzAle to jest według ciebie niemiarodajne, więc nie ma o czym rozmawiać. Jednocześnie miarodajne jest tylko twoje zdanie xD
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierz