Wpis z mikrobloga

✨️ Czy warto walczyć w sądzie o alimenty?
Cześć moja mama pozwała mnie do sądu o odebranie mi alimentów, problem jest że w samym pozwie jest tyle bzdur na mój temat że tu się w głowie nie mieści. W treści pozwu jest napisane że robię studia podyplomowe, problem jest taki że robię studia pierwszego stopnia w trybie dziennym i są to moje pierwsze i jedyne studia, druga sprawa jest taka że pojawia się tam tekstu o treści "syn nie wyjawia chęci do polubownego rozwiązania sprawy", no tylko że moja mama nawet nie raczyła ze mną na ten temat porozmawiać, zadzwonić nic, od razu dla mi pozwem po ryju. Chce się dowiedzieć czy jest w ogóle sens iść do sądu walczyć czy nie.

#prawo #pytanie #pomoc #alimenty

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: 1. Sens oczywiście jest. Alimenty w tej sytuacji będą pewnie utrzymane co najmniej do zakończenia studiów, chyba że w międzyczasie podejmiesz pracę i będziesz w stanie się samodzielnie utrzymać. 2. W odpowiedzi na pozew należy zaprzeczyć faktom, których się nie uznaje oraz przedstawić swoje stanowisko i dowody na nie. 3. Brak próby polubownego załatwienia sprawy, to tylko formułka, ale jeżeli mama nie wysłała wcześniej żadnego pisma przedsądowego, to można
  • Odpowiedz