Wpis z mikrobloga

1/100 Yves Saint Laurent MYSLF

No i się przekonałem do pisania recenzji ( ͡° ͜ʖ ͡°) pamiętam jak śledziłem kiedyś @dr_love jeszcze jak pisał regularne recenzję tutaj na wypoku i to jak przyjemnie się to czytało do kawusi - chyba ostatecznie to mnie przekonało do rozpoczęcia pisania samemu. Jak znajdą się osoby, które będą chciały to czytać to pewnie niedługo pojawią się też kolejne posty. Zastanawiam się jeszcze nad swoim tagiem, ale na razie nie mam pomysłu na nazwę - jak ktoś wpadłby na jakiś fajny pomysł to niech da znać.

Jako pierwszy leci zapach znany jako uniwersalny mass appealer ostatnich lat - YSL MYSLF. Pamiętam jak bardzo jarałem się na tą premierę wiedząc, że głównym motywem przewodni tego zapachu jest neroli - kocham tą nutkę zapachową od pierwszego zetknięcia z Neroli Portofino Toma Forda.

Jeśli chodzi o sam zapach to poza delikatnym cytrusem przez pierwszych parę minut, czujemy same słodziutkie neroli w bardzo jakościowej przyjemnej odmianie. Pierwsze skojarzenie, od którego nie mogę uciec to to, że MYSLF daje taki charakterystyczny.. domowy vibe, ale nie chodzi tutaj o mój dom. Pewnie kojarzycie fakt, że niektóre osoby prosto po wyjściu ze swojego mieszkania mają konkretny bliskoskórny charakterystyczny zapach który w zależności od mieszkania trochę się różni. Dokładnie takie same skojarzenie mam z MYSLF - to mógłby być kogoś taki "domowy" zapach, ale nie jest to minus, a raczej spostrzeżenie. Sam zapach przypadł mi do gustu. Jego największym problemem jest przede wszystkim to, że szybko się nudzi - może to przez tą swoją prostotę w nutach i liniowość, przez to też nie zdecydowałem się na cały flakon. Mimo to, sprawdza się jako uniwersalne pachnidło i wątpie, że mógłby komuś w otoczeniu przeszkadzać.

7.5/10

#perfumy #recenzja
Daniel5027 - 1/100 Yves Saint Laurent MYSLF

No i się przekonałem do pisania recenzji...

źródło: hLXv8ppibLPJedHe

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Daniel5027: byś jeszcze byczq napisał o której wersji MYSLF jest mowa bo na zdjęciu MYSLF EDP a neroli to jest w każdym z trzech flankerów ( ͡° ͜ʖ ͡°) poza tym powodzonka
  • Odpowiedz