Wpis z mikrobloga

Gothic 2 - Noc Kruka
Kiedy zaczynacie chodzić do kapliczek po bonusy?
Coś mnie wzięło na klasykę. Jestem Paladynem i inwestuję w siłę. Aktualnie mam 94 i koszt nauki wynosi już 4 PN. I teraz pytanie, co dalej? Iść do kapliczki czy poczekać aż będą miał 124 siłki i koszt będzie po 5 PN?
Kapliczki do tej pory nie ruszone, więc za wizyty po 100 złota czeka tam na mnie trochę bonusów. Oczywiście wszelkie tablice, smocze korzenie itp. czekają w kufrze.
#gra #gothic #gry #gothic2
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kotkameleon: Bez sensu trzymać to tak długo według mnie. Nie ma sensu trzymać tych bonusów prawie do samego końca a wcześniej męczyć się całą grę nierozwiniętą postacią. Ja kapliczek używam od początku gry, a bonusów z tabliczek czy mikstur mniej więcej jak zbliżam się do granicy 20 PN za 5 skilla. Zawsze robię tak żeby na polowanie na smoki wejść z możliwie wymaksowaną postacią bo to najbardziej wymagający moment w
  • Odpowiedz
@kotkameleon: Teoretycznie powinieneś poczekać do 124 bo wtedy używanie bonusów jest najbardziej opłacalne, jednak aby zdobyć 124 siły z samych punktów nauki w V rozdziale, musisz w zasadzie wybić z potworów wszystkie trzy obszary na wyspie Khorinis i zrobić wszystkie questy, przez co zużyjesz wszystkie bonusy do siły tuż przed wypłynięciem na Dwór Irdorath, przez co nacieszysz się super poteżnym Bezimiennym tylko przez jakąś godzinę, bo prawdopodobnie tyle zajmie ci
  • Odpowiedz
  • 0
@melquiades: Ale to żadna męczarnia. W drugim rozdziale urządziłem tradycyjny maraton dookoła zamku i wybiłem niemal wszystkie orki przy pomocy deszczu ognia. Jestem na początku 3 rozdziału, zrobiłem tylko misję aby mieć zbroję Paladyna. I dopiero teraz wbiłem do Jarkendaru.
  • Odpowiedz
  • 0
@maciorqa: Aktualnie jestem na zero z PN, więc aby zdobyć 30 siły, musiałbym pociągnąć 12 leveli. Chyba faktycznie nie ma co czekać. Łącznie dostanę 80 siły z bonusów, więc miałbym 174 siły. A Smocza Zguba potrzebuje 160 siły. Tylko teraz pytanie, bo im większa siła, tym cios chyba daje większe obrażenia? Gdzieś tak czytałem.
  • Odpowiedz
@kotkameleon: Oczywiście, że tak, ale z tego co pamiętam, to jak masz 100% walki bronią dwuręczną, smoczą zgubę i jakieś 180 punktów siły, to i tak każdego orka zabijesz na dwa ciosy, a orka elitę na trzy, więc nie da Ci żadnej różnicy, czy będziesz miał 180 siły czy 200, bo przy 200 punktach mimo, że będziesz zadawać większe obrażenia, to i tak będziesz potrzebował takiej samej liczby ciosów, aby
  • Odpowiedz
  • 0
@maciorqa: Właśnie w tym rzecz.
Bo coś mi się w pamięci obija, że kiedyś jednym ciosem zabierałem "tylko" około 95% życia. Więc lipa, a czytałem, że jak dobrze się wyliczy, to da się sprawę załatwić jednym ciosem.
  • Odpowiedz
@kotkameleon: 64 bazowej daje ci komfort grania jak wiesz gdzie są wszystkie bonusy, 94 bazy to jesteś koksem a 124 jest dla spoceńców bo pod koniec gry to nie robi aż tak wielkiej różnicy - sam wybierz
  • Odpowiedz