Wpis z mikrobloga

@jacas: RPO backlog increased 359% to $455B. Demand for Oracle Cloud Infrastructure continues to build. Sam zdziwiony jestem tym zapotrzebowaniem, ale jak to będzie dalej tak z---------ć to niedługo split będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@justlogin: kupiłem ich na górce w lipcu i jeszcze godzinę temu byli jedną z moich gorszych pozycji, teraz taka rakieta, że jedną z lepszych ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ciekawe czy będą w stanie w dłuższej perspektywie nadrobić dystans do Amazona, Microsoftu i Google w chmurze.
  • Odpowiedz
@jacas: oczywiście ze będą w stanie, a czemu niby nie? Chmura to nic nadzwyczajnego, żadne racket science. Potrzebują tylko sprzętu czy to od amd czy nvidii. Klientów mają od wielu lat stałych
  • Odpowiedz
  • 0
@KMDZ: pracuję w IT i Azure z AWS mają na ten moment zdecydowaną przewagę i przenieść się z jednej chmury na drugą nie jest tak łatwo ani tanio, zwłaszcza dla dużych korporacji. Jednak AI to może być nowe rozdanie, co już widać po Oracle Cloud i Google Cloud. Myślę, że w perspektywie 4-5 lat całkiem możliwe, że wyprzedzą oni przynajmniej AWS. Co do Azure mam wątpliwości, bo oni też dużo
  • Odpowiedz
@jacas: też pracuje w it, też mialem stycznosc zarówno z azure, aws jak i gcp obecnie. Dla dużych korpo to co mówisz może rzeczywiście zachodzić. Ale w przypadku juz mniejszych jakichs firm, mniejszych projektów, które nie wykorzystują ultra specyficznych usług danej chmury to wtedy raczej nie powinien byc to problem nie do przeskoczenia by przemigrowac dość sprawnie z jednej do innej chmury, pomijając koszty transferu danych. Mimo wszystko te przynajmniej
  • Odpowiedz