Wpis z mikrobloga

Ile Wam ostatnio wyszedł koszt samej robocizny z metra za wykończenie mieszkania stan deweloperski w Warszawa?

Ekipom się trochę rozregulowały chyba bezpieczniki bo niektórzy wołają zryczałtowaną stawkę za metr rzędu 1300-1500zl bez materiałów, co jest imo absurdalną kwotą, bardziej bym tutaj widział 800zl maks.

Nie piszcie mi tutaj o 2019 czy 2021 roku albo że sami robiliście ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#mieszkaniedeweloperskie #nieruchomosci
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@onomatopejusz: 85k, 94m2. Wychodzi 904zl/m2. Ale ekipa złoto, prawie nic nie musiałem robić bo chłop sam ogarniał dostawy, kontakt z innymi fachurami. Nawet w niedzielę kiedyś podjechał panele zobaczyć czy dobrze ułożyli
  • Odpowiedz
@onomatopejusz: W Gdańsku mam teraz ofertę na 750 PLN/m^2 kompleksowe w tym dwie pełnoprawne łazienki, zalepianie dziur po klimatyzacji, dodatkowe punkty elektryczne itp., sama robocizna.

Termin wejścia? Za miesiąc bez problemu.
  • Odpowiedz
@onomatopejusz: Pytałem o to ostatnio jednego chłopa, ale to znajomy i zawołał 700 zł/m w Łodzi (ale nie jest z Łodzi). 50m2 miał wykańczać w dwa tygodnie. Słysząc takie ceny, to mam ochotę w przyszłości samemu se wykończyć + ewentualnie kuzynowi/szwagrowi odpalę kilka tysięcy za pomoc, bo 35k to już dla mnie nieźle p----------a kwota. Oczywiście bez faktury xd
  • Odpowiedz
@onomatopejusz: no, właśnie z kimś takim rozmawiasz, za robotę od deweloperskiego poszło więcej niż 200k. No i co?
Czy to drogo? Drogo max.
Czy masz jakieś wyjście? Masz - rób sam, albo mieszkaj w stanie deweloperskim xD
  • Odpowiedz