Ktoś z Was kojarzy stronę www.worldwideinsure.com? Lecę do RPA na dwa tygodnie, wypożyczam auto i słyszałem, że lepiej ubezpieczyć auto poza wypożyczalnią u "zewnętrznego" brokera. Na F4F czytałem, że ten jest polecany ale strona wygląda w sumie tak sobie i zastanawiam się, czy ktoś z Was ma z nimi jakieś doświadczenia.
@onionhero: ja ubezpieczeniem tam samochód na Majorce bo wszyscy polecali tą stronę na f4f :). Teraz korzystam z karty kredytowej PKO Platinum world (czy coś w tym stylu) I mam ubezpieczenie podróżnicze + ubezpieczenie samochodu za 300 zł rocznie (chyba że zapłacę nią 60k to 0 zł). Myślę że w tym roku już kilka razy się spłaciła
@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy: Dobry deal, wychodzi taniej niż sama polisa worldiwde. Jednak suma ubezpieczenia nie jest zbyt duża (1500EUR) ale pewnie na te najmniejsze samochody wystarczy, żeby pokryć 100% odpowiedzialności :)
@JanPawelDrugiLechWalesaPierwszy: to zależy od wypożyczalni. W 2024 w recrordGo za jeepa renegade (klasa: compact CGAR, automat) było 1200 EUR. Przy fiatach 500 zdarzało się 600-800 EUR. Ale największy przekręt był w Sardyńskim Goldcarze, gdzie chcieli mi zablokować 2000 EUR za Pandę w 2016 roku (na umowie było 1400).
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
Lecę do RPA na dwa tygodnie, wypożyczam auto i słyszałem, że lepiej ubezpieczyć auto poza wypożyczalnią u "zewnętrznego" brokera. Na F4F czytałem, że ten jest polecany ale strona wygląda w sumie tak sobie i zastanawiam się, czy ktoś z Was ma z nimi jakieś doświadczenia.
#rpa #podrozujzwykopem #wypozyczalniasamochodow #ubezpieczenia
jak wydasz więcej niż 60k to płacisz 0 zł
Więcej niż 30k to opłata 150 zł
Mniej niż 30k to 300 zł
https://www.pkobp.pl/klient-indywidualny/karty-platnosci/karta-kredytowa-mastercard-platinum