Wpis z mikrobloga

Cześć,
Czy ktoś mógłby mi wyciąć z transmisji meczu Holandia - Polska, który był w czwartek paręnaście sekund po strzeleniu bramki przez Polskę? Byłem tam pokazany w tłumie kibiców i chciałbym mieć pamiątke. Próbowałem nagrać telewizor telefonem, ale wychodzi słabo.

Mecz leciał w czwartek na TVP1 o 20:45, jutro jest powtórka na TVP Sport o 7:30. Na TVP Sport była też wczoraj powtórka o 15:30. Gol pada w 79 minucie.

Osobie która mi pomoże i dostarczy wysokiej jakości nagranie, jutro do kolejnego wieczornego meczu kupuję czteropak piwka. Jak? Podejdziesz do żabki, a ja podam kod blik ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Proszę o pomoc, to będzie dla mnie super pamiątka!

#telewizja #iptv #tvteam #telewizjainternetowa #pytaniedoeksperta #pilkanozna
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lokibb:
Hej, nie musisz nikomu nic dawać za zgranie fragmentu. Pokażę Ci jak łatwo to zrobić samemu:
1. Odpal sobie mecz z tego linka na lapku/komputerze: https://sport.tvp.pl/88383052/holandia-polska-eliminacje-ms-2026-rotterdam-transmisja-na-zywo-online-live-stream-4092025
2. Przewiń na interesujący Cię fragment.
3. Włącz sobie wideo na fullscreen (pełny ekran)
4. Kliknij skrót na klawiaturze: Win+Alt (lewy) + R - włączy się
  • Odpowiedz
@Czochrany: przecież to bardzo zły pomysł. dwa razy będzie konwersja kolorów (RGB - YUV, bo wideo koduje się w YUV), w dodatku założę się, że twój komputer nie ma ustawionego odświeżania zgodnego z klatkażem wideo, prawda? no właśnie, komputer w 60 Hz, wideo w 25 fps. a dodam, że 60 Hz nie jest też zgodne np. z serialami na netflixie (24 fps). krótko mówiąc, nagrywanie ekranu to bardzo słaby pomysł.
  • Odpowiedz
  • 2
Panowie, zamykam grę. A właściwie @dawids456 ja zamknął, wysyłając takie nagranie, przez które można popaść w kompleksy, widząc na nim wszystkie mankamenty swojej chłopskiej mordy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Serdeczne podziękowania dla niego oraz dla @Czochrany , który również podesłał mi bardzo dobre nagranie. Obaj Mircy zdecydowali się na ten gest zrzekając się nagrody. Bardzo szanuję taka honorową postawę, dziś wypiję zatem Wasze zdrowie! Pozdrawiam
  • Odpowiedz