Aktywne Wpisy

Mega_Smieszek +341
źródło: 1000014927
Pobierz
KrolWlosowzNosa +42
Piękna to była ceremonia przekazania, wielka radość i cudny weekend za kółkiem wspaniałego wozu.
Jak nie jestem samochodowy, to ten wóz chodził za mną od czasu premiery. Jak już przyszło do potrzeby zakupu, to inne auta oglądałem trochę proforma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mazda #motoryzacja
Jak nie jestem samochodowy, to ten wóz chodził za mną od czasu premiery. Jak już przyszło do potrzeby zakupu, to inne auta oglądałem trochę proforma ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mazda #motoryzacja
źródło: 1000036947
Pobierz

Pokrzyczeli, pojęczeli, a teraz jak już o sprawie każdy zapomniał, to się zrobi umorzonko i wybuduje ciasno ustawione mikroapartamenty na atrakcyjnej działce. Bo zabytki to są w Rzymie albo w Pradze. Nam kurników inwestycyjnych potrzeba a nie jakiś zabytkowych willi.
Wiedziałem, że tak to się skończy. Co gorsza teraz pewnie takie sytuacje będą zdarzały się częściej, bo zabytkowe wille nie są wygodne dla właścicieli chcących łatwej komercjalizacji swojej działki.
#nieruchomosci #wroclaw
pytanie powinno brzmiec nastepujaco: czy na skutek uplywu czasu pewne przestrzenie w miescie - nie powinny zmieniac swojego charakteru? Np. silnie rozrastajace sie miasto "mija" malo intensywna zabudowe tylko po to zeby DALEJ budowac wysoko intensywna zabudowe, czyli taka Warszawa gdzie tuz za
Całe łyse połacie ziemi zaledwie 500m od Dworca Głównego, dodatkowo okolice Fabrycznej i Świebodzkiego które po latach leżenia odłogiem powoli zaczynają zamieniać się w osiedle - a wolnego miejsca jeszcze sporo, Tarnogaj się przekształca z magazynów na blokowiska, w okolicy stadionu to już w ogóle miejsca pełno. Serio uważasz, że w takim mieście jak Wrocław należy burzyć
a skad ten pomysl?
"powoli
źródło: Zrzut ekranu 2025-09-06 144626
Pobierz@del855: odpowiedź brzmi: tak ale nie w postaci samowolki
I Wrocław akurat nie ma takiego problemu, bardzo dużo osiedli powstaje na terenach poprzemysłowych, nawet galerię w centrum miasta burzą żeby zbudować kurniki
czyli mozna wykosic niska zabudowe blisko centrum, ktora powstala tam "hispotrycznie" czyli wtedy kiedy nitk nie myslal ze miasto minia ten obszar - tylko trzeba to zrobci w sposob zorganizowany?
tak? To mam rozumeic ze z taka sama gorliwoscia cisniesz po wladzach miasta, ze zajmuje sie glownie hustanime jajami, zamiast robic porzadki w urbanistyce? Zrobilem wyciniek losowego miejsca we Wroclawiu, gdzie NIC sie kupy nie trzyma i co?....
i nic...
pogadajmy
@
nic, oswiec mnie
tak mowia ci, ktorzy mysla ze sie nie da i wmawiaja to wszystkim do okola.
wiec jakies blyskotliwe odpowiedzi odnosnie brak unormowania rzeki, bliskosli lotniska, czy lokalizacji obszaru przemsylwego znajda sie czy sie nie znajda?
@Atomic_Cookie:
trudno to porownac, bo zniszczenia byly kolosalne i tam gdzie kiedys byla OCZYWISTA gesta i zwarta zabudowan PRL sobie wymyslila projektowania miasta z rozmachem czytaj "nie ma co oszczedzac na przestrzeni".... no i sa tego efekty, miasto rozlane bez ladu i skladu.
@Viking-: