Wpis z mikrobloga

@wfyokyga: baby nie rozumieją ciężkiej pracy. Jak się spocą a potem pot wyschnie potem tarcie staje się ręcz nawet i bolesne a to samo co ze skórą dzieje się z tkaniną. Baby ugułem nie pracują w zawodach ciężkich więc tego nie znają jak to jest pocić się i schnąć z powodu przegrzania kilkanaście razy w ciągu zmiany.
  • Odpowiedz
baby nie rozumieją ciężkiej pracy. Jak się spocą a potem pot wyschnie potem tarcie staje się ręcz nawet i bolesne a to samo co ze skórą dzieje się z tkaniną. Baby ugułem nie pracują w zawodach ciężkich więc tego nie znają jak to jest pocić się i schnąć z powodu przegrzania kilkanaście razy w ciągu zmiany.

@Uuroboros: ??? A co to ma wspólnego z chodzeniem z przedartymi gaciami prawie do
  • Odpowiedz
kobiety nawet nie zdają sobie sprawy czym jest naprawdę ciężka praca

@tadeusz-rozwadowski: Pamiętam jak po szkole średniej spotkałem znajomą na stoisku z okularami w tesco i uciąłem sobie z nią krótką rozmowę. Ja akurat wpadłem tam na szybkie zakupy przed pojechaniem do kołchozu (fizyczna praca na hali produkcyjnej przy maszynach). Wryło mnie w ziemie jak zaczęła marudzić że sie nudzi w pracy bo od 2 tygodni pada deszcz więc ludzie
  • Odpowiedz
tak jak napisałem, poza nielicznymi wyjątkami. Zdaje sobie z tego sprawę, że są kobiety które np. pracują w polu, przy zbiorze różnych warzyw itp. I jest to ciężka praca, ale w większości kobiece wyobrażenie o ciężkiej pracy jest bardzo słabe i wydaje im się że praca na magazynie to jaka katorga gdzie dalej normy dla mężczyzn są poprostu wyższe. Gdzie wielu mężczyzn np. brukarzy pracuje codziennie w słońcu deszczu dosłownie dewastując swoje
  • Odpowiedz