Wpis z mikrobloga

@niedorzecznybubr: tak, zwlaszcza ze piraci/przemytnicy nie mieli z tym problemu

z przeciez jeszcze na tej wyspie gdzies musiala sie miescic dolina karna itp

ale mozna to "zalatac" powiedziec ze minimiasteczko i kopalnie mialy znaczenie jak wybuchla wojna, sprawa jest swieza a w czasie wojny zlali temat dziwnych ruin, potme magowie zaczeli sobie to badac itp
  • Odpowiedz
@3mortis: to nie było minimiasteczko tylko jedno z największych miast królestwa.Gra jest z 2002 i technologia nie pozwalała na zrobienie czegoś większego. Jak grałem na premiere w gothica to wycieczka do portu wiązała się z lagowaniem gry.
  • Odpowiedz
@niedorzecznybubr: z tego co kojarzę, to był dialog w którym ktoś mówił,że Jarkendar znajduje się w górskich i trudno dostępnych stepnych teranch.No nie tak,że nikt nie odwiedzial tego miejsca tylko ciężko było się tam dostać i nikt nie czuł potrzeby odwiedzać tego miejsca.w Jarkendarze napotyka się na szkielety i kufry kogoś kto był w tym miejscu już po upadku cywilizacji budowniczych. Eremita to też ktoś z Khorinis kto zadał sobie
  • Odpowiedz
z tego co kojarzę, to był dialog w którym ktoś mówił,że Jarkendar znajduje się w górskich i trudno dostępnych stepnych teranch.No nie tak,że nikt nie odwiedzial tego miejsca tylko ciężko było się tam dostać

@Landshut: ale to miałoby tylko sens, gdyby Jarkendar nie miał dostępu do morza. Niemożliwe jest, że nikt nie zadał sobie trudu opłynięcia wyspy (pomijając piratów)
  • Odpowiedz
@Landshut ja wiem, dlatego pisalem ze to by "mozna zalatac" takim tlumaczeniem gdyby od poczatku wiedziec i fabule dodatku

Ale tego nie zrobiono, generalnie goticzek w sercu, dubbing w 2002 roku i klimat stworzyly nostalgie ale developerka tej gry ma dluga i ciekawa historie, mam wrazenie ze na to jak "na kolanie" wszystko bylo robione to i tak wyszlo super

Ludzie mowia ze kroniki myrtany lepsze od podstawki a nie zdaja
  • Odpowiedz