Aktywne Wpisy
Mirki #chwalesie po 25 latach palenia mam 24h bez fajek. Ja wiem że je#ac palaczy śmierdzieli ale trzymajcie kciuki za moją wytrwałość.

SynMichaua +91
Leżę jeszcze w łóżku i czekam aż wszyscy wstaną żeby razem z żoną i dzieciakami zjeść śniadani, później pokażę dzieciakom Hirołsy i będę grał do obiadu, wczoraj instalowałem na czysto Windowsa tylko po to.
Wiem że nie da się wrócić tamtych czasów ale dziś planuję poczuć na chwilę tą beztroskę sprzed prawie 30 lat.
A może któreś z dzieciaków nauczę grać i pogramy razem z trybie gorących pośladków...
To będzie dobry dzień.
Wiem że nie da się wrócić tamtych czasów ale dziś planuję poczuć na chwilę tą beztroskę sprzed prawie 30 lat.
A może któreś z dzieciaków nauczę grać i pogramy razem z trybie gorących pośladków...
To będzie dobry dzień.
źródło: IMG_3611
Pobierz

Całymi latami wzrostowicze uprawiali propagandę, ze nawet jesli przyjdzie jakies spowolnienie, to recepta bedzie prosta: dewloper skreca ilość budow, kontroluje podaz i dalej podnosi ceny. No taki tam klasyczny sen marka frendzla i połowy tagu.
No to za chwile bedzie 2 lata jak rynek przechodzi "trudny" okres:
- bez podwyżek, za to z obniżkami i promocjami
- tyle czasu minęło a oni wciąż wpuszczają na rynek wiecej mieszkan niz sprzedają
No jak dla mnie kontrola podazy nie wypaliła totalnie, no ale takie rzeczy sie po prostu zdarzają, kiedy sie kocha ludzi bezdomnych i nie potrafi sobie odmówić uszczęśliwiania ich ;)))
PS - a gdzie sie podziały klasyki deweloperki ze MUSI byc drozej?
- nie ma gdzie budowac
- nie ma budowlańców
- a ci co sa chca wiecej kasy
- te dzialki co sa to drożeją w oczach
- materiały drożeją (akurat nie, ale mozna powiedzieć ze tak :p)
- no wszystko drozeje
- za to kredyty tanieja
- a Polacy zarabiają wiecje wiec ich stać na droższe mieszkania ;)
#nieruchomosci #ekonomia
źródło: temp_file6412388550530845636
Pobierz@del855: Ten obrazek totalnie nic nie znaczy. Powtorze raz jeszcze, wahania cen nieruchomosci w perpektywie roku to interesuje chyba tylko spekulantow i flipperow. Wiekszosc osob kupuje albo dla siebie albo na startosc jako inwestycja i ich to nie interesuje ze miedzy 2024
ten budynek jak wszystkie inne nowe ma parking podzimeny....
Jesli PRL radzila sobie hurtowo z nowymi dzielnicami, to mysle ze 3RP tez sobie poradzi....
"rozmowa" z toba to jakies pomieszanie z poplataniem....
40% mozliwych obnizek stopy JUZ jest za nami (a nawet ciut wiecej) a Ty jako kontrargument podajesz, ze na Malcie kredyty sa tanie....
No i co to ma do rzeczy? W calej strefie euro kredyty sa duzo tansze i co?.... od tego lepije/gorzej TOBIE sie w
A dlaczego mam nie porównywać kredytów w jednym kraju do drugiego? Nie tylko te w strefie euro maja taniej, praktycznie wszystkie maja taniej poza nami, niezaleznie od waluty.
Ani ja, ani Ty szklanej kuli
@del855: W miastach TOP 5 masz spora ilosc mieszkan w niewyremntowanych kamienicach albo starych blokach, które sa albo bez wind albo maja windy ale generalnie odbiegaja standardem od obecnego budownictwa mocno. Zona mieszkala w takim 40m2 w nowej hucie a rodzice w innej czesci miasta. Czynsze i
no czyli mamy prawie POLOWE teoretycznych obnizek.... to to jest ta reakcja rynku na ta 40% przecene stop?
A jak bedzie wygalda dmoegrafia to my wiemy, nie wimey jak migracja.
@del855: czemu nie umiesz normalnie pisać?
taki sie urodzilem i pewnie takie umre... ale ponco ludzki mozg jest dobry w ignorowaniu literowek ;)
@SmugglerFan: