Aktywne Wpisy

Startujemy z #rozdajo - do wygrania Racja Żywnościowa Seven Oceans - ta legitna, nie chińskie podróby z Aliexpress.
Data ważności oczywiście długa jak lista patologii w polskich przetargach.
Zasady udziału:
1. plusujesz ten wpis
Data ważności oczywiście długa jak lista patologii w polskich przetargach.
Zasady udziału:
1. plusujesz ten wpis
źródło: rozdajowykopkomzadarmo
Pobierz
gerwazy-oko +18

Poziom wiedzy: Jestem totalnym Januszem jeśli chodzi o mikrofony.
Czy ktoś z was używa lepszego mikrofonu do rozmów korporacyjnych na Teamsie?
Mam obecnie słuchawki logitecha z mikrofonem i je zawsze zakładam do cali korporacyjnych na teamsie jak pracuje z domu (i z biura też jak nie w sali konferencyjnej). Zastanawiam się czy nie da się tego rozwiązać w sposób bardziej wygodny w domu, kupując lepszy mikrofon, taki jak używają streamerzy czy w radio. Najwygodniej by było jakbym nie musiał używać w ogóle słuchawek i cały dźwięk/output z teamsa puścił na WiFi i głośniki.(Tak robię jak jakiś bullshit call jest w którym nie muszę nic mówić) a mikrofonu stojącego używał tylko jak ja mówię. I tu się zastanawiam czy byłby straszny pogłos podczas rozmowy z dźwięku łapanego przez mikrofon z głośników i musiałbym i tak zakładać słuchawki. W tych radiach to jednak wszyscy są w słuchawkach.
#mikrofony #korposwiat #teams #hifi
źródło: image
PobierzBędzie lepiej słychać mój c-----y akcent i wymowę po angielsku a tak zawsze można zwalić na mikrofon.
@lecho182: zostań przy słuchawkach
reddit poleca takie coś za 60-80 usd
https://www.x-kom.pl/p/1158650-mikrofon-fifine-k688.html
albo też Audio Technice 2035 czy Podstawowe Sure to 600zł+
@StonkaM: po co mi głośnik konferencyjny jak mam dobre HiFi?
Zobaczmy.
Mam nawet sobie przypominałem, że gdzieś interfejs behringera co nie sprzedałem bo kiedyś używałem jako DACa.
Jest opcja bezprzewodowa, więc możesz z nim zwyczajnie sobie chodzić, jest opcja press to talk, poza tym masz pewność braku pogłosu.
Ale skoro temat zamknięty to tylko tak wspominam ( ͡º ͜ʖ͡º)
https://www.youtube.com/watch?v=DJwBLKVn7Bk
@lecho182: Żeby było bardzo dobrze, to potrzebujesz cały zestaw do ustawienia dźwięku i kto wie, czy nie poprawki w umeblowaniu biura. Tylko czy to będzie dla ciebie wygodne, siedzieć z głową w jednym miejscu.
Jeszcze to zamontuj, żeby walenie w klawisze nie przenosiło się na uchwyt.
Żeby było ok, to te logitechy będą robić robotę. Jak mają przycisk „mute” do w sumie trudno
@Rad-X: Nie. Tutaj jest szanujący się hejter co nigdy żadnego sprzętu apple nie miał i dodatkowo ma porządne słuchawki podłączone do porządnego DAC ze wzmacniaczem słuchawkowych i porządne HiFi a nie jakieś airpodsy i soudbary co robią psssy pssy pssu jak jakieś susły w muzce :)
@wykopyrek: Panie inżynierze dźwięku. To nie studio nagraniowe czy streming na onlyfans.
Zobaczymy jak ten mikrofon za 170 zł z aliexpresu się sprawdzi co go youtuberzy i redditiorzy polecają.
Skoro chcesz do profesjonalnych zastosowań to spróbuj airpods pro lub max ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To nie ja komplikuję już rozwiązany problem ¯\(ツ)/¯
No