Aktywne Wpisy

ly000 +103
Próbuję zrozumieć co takiego ludzie widzą w typowym nowym budownictwie i nie rozumiem tego. Tak, tak, niech sobie każdy buduje i mieszka gdzie chce, no ale zebrało mi się na narzekanie.
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
Ludzie w szczerym polu budują domki wielkości mojego garażu w kształcie czegoś, co kiedyś można było nazwać domkiem letniskowym i jeszcze nagrywają filmiki na youtube jacy to znawcy budownictwa są i jakie to doświadczenie mają, bo wybudowali domek 90-120 m2.
Czy
źródło: image
Pobierz
mlody_sarmata_ +439
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Jak chcesz tam zjeść coś w stylu europejskiego jedzenia to zaczyna się problem. Pizza? Jasne tylko że mąka ser i oliwa to wszystko import więc cena leci w górę. Burger? Trochę lepiej ale bułka z mąki sprowadzanej z daleka ser też import sosy wiadomo. Lokalny lok lak albo inne dania z ryżem są spoko i tanie ale nie da się tego jeść bez końca. Menele nam już pokazali, że po kilku tygodniach człowiek tęsknią za zwykłym majonezem winiary, albo śledziem.
Do tego urodzili się w kraju, gdzie nabiału zjada się wyjątkowo dużo. Człowiek z natury lubi jeść jedzenie w którym się wychował. No ale tu znów problem. Chciałbyś zjeść jogurt czy ser żółty? O serze białym nawet nie wspominając, bo nigdzie za granicą nie jest dostępny. Rarytas za grubą kasę i często o połowę gorszy niż ten najtańszy w lidlu. Kawa też potrafi zaskoczyć bo albo lokalna i średnia jakościowo albo importowana i kosztuje tyle że aż odechciewa się pić. I tak z większością rzeczy,m coś tam znajdziesz ale albo tanie i słabe albo dobre i drogie.
Podsumowanie? W Kambodży tanie są tylko prostytutki a-----l, hotele i jaba. Cała reszta albo droga albo średnia jakościowo i jak chcesz żyć na europejskim poziomie to płacisz kilka razy więcej niż w polsce. Siedzenie tam dłużej niż miesiąc nie ma sensu, bo o ile nie zaczniesz żyć jak lokals, to koszty życia są znacznie wyższe niż w europie.
#raportzpanstwasrodka
źródło: rozne-produkty-spozywcze-na-bialym-700-1990148
Pobierz