Wpis z mikrobloga

Babka mateckiego dała d.. ubekowi, matka mateckiego sbekowi. Ale i tak największym brakiem szacunku do siebie to się wykazuje jego baba.
  • Odpowiedz
Przyszedł największy przygłup i udaje wielkiego stratega.

Ale to nie są moje myśli. Wystarczy czytać coś więcej, niż wykop, reddit i wyborczą. Powiedziałbym wręcz, że to truizmy, choć na roztropkach z wykopu robi to wrażenie wiedzy tajemnej.

Serio wierzysz, że po wizycie Batryna Trump się w nas zakochał i będzie nas bronił z miłości?

No
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: Ale to właśnie zabawne – przedstawiasz truizmy jako jakieś odkrywcze prawdy objawione. Tak, USA są dziś kluczowym filarem bezpieczeństwa Europy. Tak, Francja i Niemcy mają ograniczone zdolności projekcji siły. Tylko że z tego nie wynika, że jedynym racjonalnym podejściem jest całkowite oparcie się na kaprysach jednego człowieka z Twittera.

Trump to nie geopolityczny demiurg, tylko polityk wrażliwy na własny elektorat i bilans handlowy. Potrafi z dnia na dzień zmienić ton
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: Ale przed kim ty chcesz bronić Polski geostrategu z temu? Przed Rosją i Putinem któremu parę dni temu wielki sojusznik bił brawo?
Ja wiem że sam Putinowi to byś nie tylko bił brawo, ale do rzeczy.

Podsumowując. Najpierw chłopek-roztropek odkrył doktrynę „USA albo nic”, bo „fizyka siły”, a handel z Niemcami to niby bajer. Gdy mu wytłumaczono, że bez Europy nie ma logistyki, korytarzy, serwisu i amunicji (czyli tego,
  • Odpowiedz
Przed Rosją i Putinem któremu parę dni temu wielki sojusznik bił brawo?

I to jest właśnie rozumienie geopolityki przez tuskoidów/neuropków. Dodaj jeszcze twitty i czerwony dywan. Olej największe w historii sankcje na kacapów, wjazd na Kaukaz i uderzenia w Iran.

Ja wiem że sam Putinowi to byś nie tylko bił brawo, ale do rzeczy.

Nie
eduardo-garcia - >Przed Rosją i Putinem któremu parę dni temu wielki sojusznik bił br...

źródło: 1000010255

Pobierz
  • Odpowiedz
@Chad-z-Boboli: ci niemcy, ktorzy w przeszlosci dokonywali tych zlych rzeczy juz nie zyja albo maja 100+ lat bez wplywu na cokolwiek obecnie. Obecne niemcy to pokojowy kraj, poza pewnie faszystowskim afd. A amerykanie pod rzadami pomaranczowego, to wrzod na dupie europy, ktoremy sie marzy rzadzenie swiatem do spolki z onuca.
  • Odpowiedz
wołam eksperta geostratega który wczoraj robił wykład jak to warto i trzeba polegać na USA xDdD @eduardo-garcia

Co prawda komunikat dotyczy nie nas i nie obecności w Polsce US Army, ale próbuj dalej, geniuszu ( )

Widać po angielsku czytasz jeszcze lepiej niż po polsku i to orka na ugorze, ale ty nawet nie odróżniasz sugestii od opisu rzeczywistości. Zresztą, tłumaczyłem to już. Nie wołaj. Chyba,
  • Odpowiedz