Aktywne Wpisy

Aztec26626 +524
Ostatnio w miejscowości z której pochodzę (gmina Nowa Słupia, woj. Świętokrzyskie) doszło do włamania do domu prywatnego, gdzie skradziono pieniądze i biżuterię. Na grupie na Facebooku zauważyłem, że do podobnego włamania/próby włamania doszło niedaleko. Na szczęście na posesji była kamera i nagrała dwóch gagatków.
Wiem, że szansa na to by ktoś znał tutaj danych osobników jest niewielka ale nie zaszkodzi spróbować. Wykop jednak jest dobry w poszukiwaniach ( ͡º ͜ʖ
Wiem, że szansa na to by ktoś znał tutaj danych osobników jest niewielka ale nie zaszkodzi spróbować. Wykop jednak jest dobry w poszukiwaniach ( ͡º ͜ʖ
źródło: temp_file5223414242624622437
Pobierz
1-1-1-1 +66
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: temp_file5154387810217874221
PobierzMam nadzieję że ktoś ci kiedyś wytłumaczy że mieszkanie nie jest takim samym dobrem jak chleb czy samochód który możesz sobie w dowolnej chwili w dowolnych ilościach importować z dowolnego miejsca na ziemi.
źródło: 1000010107
PobierzMieszkania sa takim samym towarem jak samochody i chleb.
@Fattek: W Czeciej RP mamy system prawa pozorowanego. Niby funkcjonuje i kanalie prawnicze będą cię przekonywać, że oczywiście obowiązuje zasada "prawo nie działa wstecz" ale już można zmienić interpretację i cyk. Ona działa
@WaveCreator: protip: a jeśli z urzędu są stosowane jedne interpretacje a potem dowolnie zmieniane wstecz nową interpretacją to nie jest to egzekwowanie prawa tylko doraźne naciąganie i jednocześnie niszczenie zaufania do prawa.
Nowe interpretacje powinny obowiązywać od momentu ich przyjęcia przez sąd. A jeśli nie
@chwil0wyl0gin: o ile pojedynczy dom mogą tak przeciągać (pilnując tylko, by nie wygasło im zezwolenie na budowę), to nie wiem czy możesz od tak sobie skończyć 5 mieszkań w bloku i je sprzedać, a pozostałe 5 mieszkań w tym samym bloku mieć w trakcie budowy. Czy
źródło: image
Pobierz@editores: Ale jak niezgodnie z prawem skoro prawo się nie zmienia. I tu nawet nie chodzi o kiszenie mieszkań.
Prawo mówi: Mieszkanie na cele mieszkaniowe 1 zł, Mieszkanie dla działalności gospodarczej 30 zł.
I teraz sąd stwierdził że deweloper nie posiada tego mieszkania na cele mieszkaniowe tylko na cele prowadzenia działalności gospodarczej więc niech płaci
@Morf: ja kojarzę, przynajmniej w przypadku właściciela, właściciel zgłasza do urzędu i potem co roku dostaje decyzję, ile rocznie płaci.
Tak więc "właściciele" pustostanów się wybronią, jedynie strach może paść na deweloperów w przyszłości.
A poza tym.. 3k rocznie od miliona ;-) ... niewiele, ale jednak cieszy, że