Wpis z mikrobloga

@trebeter: Jak byłem w Gruzji i jechałem taksówka (o pasach zapomnij), to taxowkarz swoim gruzem robił identyczne manewry, tylko że jeszcze dodatkowo miał kierownicę po złej stronie (prawej) xD. 2 razy na czołówkę jechał i typ z przeciwnego pasa na pobocze musiał zjeżdżać, a ten się tylko uśmiechał i dziękował xD
  • Odpowiedz
@Abrez: moc tutaj nie ma nic do rzeczy. Można mieć 150koni i zrobić to samo. Kiedy wiemy ze mamy słabe auto trzeba najpierw trochę zwolnić, redukcja i nabieramy prędkości jeszcze u siebie tak ze w momencie kiedy pojawiamy się na lewym pasie to różnica prędkości między nami a wyprzedzanym jest już spora.

Nawet jak masz mocne auto ale wyskoczysz zza ciężarówki i będziesz próbował ją wyprzedzić na nadbiegu od samego
  • Odpowiedz
@Nighthuntero: trzymasz się 10m za ciężarówką (wystarczy wtedy wychylić głowę w lewo), widzisz że zaraz będzie możliwe wyprzedzanie, rozpędzasz się, wyprzedzasz mam nadzieję że pomogłem
  • Odpowiedz
@Nighthuntero:

Zostawić odstęp na rozpędzenie się PRZED rozpoczęciem manewru wyprzedzania.

@deryt: Jak ma sprawdzić czy może wyprzedzić bez wychylania się

@Nighthuntero: no nie wiem, moze rowniez zachowac odstep zeby miec lepsze pole widzenia? mam nadzieje ze prawa jazdy nie masz bo strach zyc ze swiadomoscia ze sa ludzie ktorzy takich prostych rzeczy nie ogarniaja
harrame - >    @Nighthuntero:

Zostawić odstęp na rozpędzenie się PRZED rozpoczę...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz