Wpis z mikrobloga

https://bigvape.pl/shoty-nikotynowe/7323-pack-diy-12mg-200ml-vape-shake-5050 O co z tym chodzi? Do tej dużej butelki (250ml) daje 12 buteleczek shotów (łącznie 120 ml), 80 ml bazy już tam jest, czyli zostaje 50ml miejsca. Na co? Na aromaty? Liquid robiony na aromatach może smakować tak jak gotowiec za 30zł/10ml? A po drugie, można gdzieś kupić dokładnie to samo ale o mocy 20mg? #vape #epapierosy #liquidy
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vizley: Dostajesz butelkę z 80ml czystej bazy, do tego 120ml bazy nikotynowej w shotach i do tego możesz dolać sobie 30ml dowolnego aromatu i końcowo wyjdzie Ci 250ml liquidu o mocy 12mg/ml.
  • Odpowiedz
To było przed tym jak ktokolwiek wymyślił skrót "e papieros", to była czysta zajawka jakiegoś hobbysty.
I on używał CZYSTEJ nikotyny.
  • Odpowiedz
@Olsea: Jak nie masz wiedzy, to nie pisz takich rzeczy, bo ktoś sobie krzywdę zrobi kiedyś. Debili nie brakuje, a później nagonka w mediach, że e-p-------y zabijają. A zawsze jest to wina wlewania podejrzanych rzeczy zamiast prawidłowo zrobionego liquidu.
  • Odpowiedz
@Olsea: Tak, a tutaj gościu wyraźnie wysłał linka gdzie jest nikotyna w formie 20mg/ml, czyli tyle samo co liquid z Żabki.

Czysta nikotyna zaś jest w formie stałej, także nie może być mowy o kropli.

Zapewne chodzi Ci o np. taką rozpuszczoną już w glicerynie i glikolu, o mocy 200mg/ml. Wtedy tak, kropla takiego płynu choćby na skórze może się bardzo źle skończyć.
  • Odpowiedz
@Drom: gość pisał o roztwarzaniu samodzielnym nikotyny, pisał że kupuje czda i sam ogarnia, więc pewnie wysokie stężenia.
@Drom a co do palaczy... Jeśli ktoś szuka informacji tylko na wykop to mu będę tylko gratulować. IPA jest bardzo toksyczna. Tego nie można spożywać, ani tym bardziej wdychać.

Chłopie, ja 3 dzień mam gorączkę i leżę chora w łóżku i dopiero dzisiaj udało mi się wstać do komputera i wykąpać.
  • Odpowiedz
  • 0
@Drom: 80+120+30=230ml w dalszym ciągu pozostaje 20ml wolnego miejsca. Ale podsumowując - do tej bazy daje 12 tych shotów i jeszcze do tego muszę dorzucić aromat, tak?
Wcześniej kupowałem longfilla i wlewałem do niego 5 shotów (butelka 60ml). Mam rozumieć, że to będzie to samo, z tym, że longfilla zastępuje aromat?
  • Odpowiedz
@Olsea: W linku jest wyraźnie napisane 12 shotów po 20mg/ml. A po tym jak zadał pytanie widać, że nie wie o co za bardzo chodzi.

Podtrzymuję. Nie są to tematy w których jest miejsce na błędy. Ludzie są różni, dodatkowo większość to debile, a z e-papierosami nie ma żartów i widzieliśmy to już wiele razy. Niepotrzebna jest też późniejsza nagonka w mediach. Jeśli nie masz stuprocentowej pewności, to po prostu
  • Odpowiedz
@Vizley: Mniej więcej to samo.

Longfill to butelka, w której jest już po prostu aromat, a Ty ją sobie uzupełniasz bazą, lub bazą z nikotyną.

Tutaj masz bazę i nikotynę, ale nie masz
  • Odpowiedz
@Drom: czyli ja mam longfilla wleje do niego 30 ml bazy i 2 shoty nikotynowe to powstanie mi gotowy liquid jeśli dobrze rozumiem jeśli chciałby to rozrabiać ?
  • Odpowiedz