Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +119
#rozdajo z okazji zbliżającego się święta konsumpcjonizmu, czyli Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: Rozdajo JakDorobic (1)
Pobierz
chandler-bing +256
Tak samo kisnę jak widzę typów stojących w godzinnych kolejkach do Manikana czy innych "fancy" naleśnikarni w Warszawie.
źródło: Screenshot 2025-11-14 at 09.31.25
Pobierz

Pozdrawiam współmieszkańców i podpisuje się pod tym obiema rękami.
Ps. Tak, zrobiłem zdjęcie monitora, print screen nie działał xD
#katowice #polska
źródło: 1000003569
PobierzA co do samych Katowic - dynamicznie rozwijające się miasto koncertów i festiwali, procentowo jedne z najbardziej zalesionych w Polsce i przystępnych dla rowerzystów. Mnóstwo muzeów, klubów, bardzo dobra oferta gastronomiczna. W bardzo bliskiej odległości kilkanaście pomniejszych miast co zwiększa ofertę
A ten kretyński ranking wszystkie kryteria traktuje tak samo xD
Generalnie każdy z tych kryteriów wpływa na jakość życia - ja np. korzystając z dostępności mieszkań, mieszkam sobie na osiedlu pośrod lasu i cieszę się całkiem niezłym powietrzem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jeśli ktoś na równi traktuje np srednie wynagrodzenie i czystość powietrza no to nie mam pytań.
Ranking jest skrajnie kretyński
Co do aspektu wpływającego na zdrowie to dostępność lekarzy i placówek służby zdrowia wydaje się jednak istotniejsza.
W każdym razie - już po samym tym wątku powinieneś zrozumieć,
Ja takie uczciwe porównanie mogę zrobić wyłącznie z Częstochową, Krakowem, Wrockiem i Chorzowem i faktycznie w Kato żyje mi się zdecydowanie najlepiej :)
@music_has_the_right_to_children: Przecież wszystkie rankingi wygrywała Gdynia
@music_has_the_right_to_children: Wysoka dostępność lekarzy, bo ludzie tam chorują od oddychania
A co do powietrza, to cóż - w końcu Katowice, Sosnowiec, Dąbrowa, Chorzów, Bytom, Siemianowice, Zabrze itd to tak naprawdę jedna wielka 2milionowa metropolia. Pomyśl jak przesrane mają w Krakowie - powietrze jeszcze gorsze a dostęp do lekarzy niemal najgorszy w kraju ¯_(ツ)_/¯
@music_has_the_right_to_children: powiedz że używasz linuksa bez powiedzenia ze używasz linuksa
@fotiks1984 lata minęły, Śląsk poszedł do przodu, kopalnie pozamykano a Ty zostałeś zakładnikiem swoich uprzedzeń :)
@oddalenie tak jak odpisywałem wcześniej i wprost wynika z wrzucanych wyżej screenów - mimo niskich pozycji w podanych przez Ciebie kategoriach, Katowice zdecydowanie ograły konkurencję w trzech ekonomicznych kryteriach, plus uplasowały się wysoko w aspekcie dostępności lekarzy