Wpis z mikrobloga

Czy jak #ryanair pisze ma stronie, że np zostały ostatnie 3 bilety w tej cenie to mówio prawdę czy oczukujo?
Sprawdzałem kilka razy cenę i nagle.wsrosla, cóż za przypadek ( ͡° ͜ʖ ͡°) ten dzień tygodnia w każdym innym terminie tani jak barszcz tylko ten mój termin nagle jakiś taki droższy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@non-serviam: to trochę ściema z tym że bilety drożeją po jak wchodzisz na stronę kilka razy a co do ilości ostatnich sztuk biletu to też ściema. Na początku roku kupowałem bilety i też było że ostatnio 4 sztuki, kupiłem 3 bilety i potem znowu że ostatnie 44 bilety zostały. A ciekawostka że potem jak wchodzilem to bilety byly w sumie 40 zł tansze (za te wszystkie trzy).
  • Odpowiedz
  • 0
@Ludzik90: błąd dostępności, jak widzisz trzy ostatnie to czujesz presję żeby kupować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale w moim przypadku chyba faktycznie były trzy ostatnie bo z 8 erło zdrożał xD
Ale zastanawiam się czy nie poczekać że stanieje, bo sprawdzałem ilość miejsc a tam ze 30 wykupione lol
  • Odpowiedz
  • 0
@Ludzik90: obczajałem sobie jak te ceny się zmieniają i chyba już mniej więcej wiem o co chodzi.
Z ilością biletów raczej nie oszukują, jak kupiłem swój to się wyświetlało o jeden mniej.
To na czym kręcą to jest np. dziś są dwa ostatnie bilety w cenie X, wchodzisz jutro a tam cena Y. I to nie wynika z tego że bilety X się sprzedały tylko rajan wystawia inne bilety, bo
  • Odpowiedz
@non-serviam: I tak i nie tak jak wcześniej napisałem. Ostatnio słyszałem, że w weekendy mogą być drozsze bo ludzie mają więcej czasu ma szukanie niż w tygodniu, z kolei w tygodniu może pokazywać że ostatnie bilety i właśnie przez mniej wolnego czasu pod wpływem presji kupują. Ile w tym prawdy to c--j wie bo tak jak wcześniej napisałem, ja kupowałem trzy bilety i mimo że było "4 ostatnie " to
  • Odpowiedz