Wpis z mikrobloga

przydałby mi się jakiś duży pełnoprawny multitool ale to wszystko drogie nieludzko te markowe a te chińskie to nie wiem czy brać bo opinie niby dobre ale opinie są bezużyteczne jak ludzie się cieszą bo tanio i to wszystko wady przyćmiewa
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@onepnch do wszystkiego akurat
jak ma się przy sobie zawsze rzecz i się pamięta że się ją ma to taki nóż chociażby w kieszeni się okazuje bardzo praktyczny
ostatnio na przykład mniejszy multitool używałem do wyjmowania db killera w motocyklu na testy i dokręcania śruby w chodziku i nic nie muszę szukać tylko jest w kieszeni
  • Odpowiedz
@vieniasn mam ledermana już parę lat, nie wiem ile kosztował bo prezent i ogólnie dobrze działa, jedynie ta piła się lekko wygła jak kiedyś pilowalem gałąź a w scyzoryku victorinoksa ta piła dużo lepsza była np. poza tym otwieracz do butelek jakiś dziwny więc otwieram nim przez podwazenie jak zapalniczką xd, ale nóż ostry dobry więc ogólnie spoczko raczej polecm
  • Odpowiedz
  • 1
@nykkjen ja mam victorinox bez piły i on super ale nie ma kombinerek a ja dużo używam ich
lederman fajny bo gwarancję masz 25 lat więc jak piła się wygła albo by pękła to wymieniają i dostaje się nowy (refurba chyba) ja tak oddawałem mojego przed sprzedażą
  • Odpowiedz
  • 0
@Barte_q przez ostatnie 15 lat leatherman chyba trochę stracił na jakości za to ceny wystrzeliły w kosmos
15 lat temu płaciłeś za niego pewnie okolice 129zł a teraz kosztują 350zł
ja sam miałem jeden kupiony dawno temu inny model za 140 i już podrapany i zmęczony życiem sprzedałem za 300
  • Odpowiedz
  • 0
@Lasomir o tym właśnie myślę ewentualnie nawet dopłacić do tytanowego ale ja nie wiem czy to nie pęknie łatwo
mam teraz z mniejszych sog powerpint i to też chińczyk i niby jest ok ale wahanie jest
  • Odpowiedz
@vieniasn DL30 mam trochę czasu i jest super, jeszcze mocno nie dostał w kość więc powiem po czasie. Kolega mocniej używa D1 i jest zadowolony. Za tą cenę to nawet warto zaryzykować, jest pełno pozytywnych komentarzy.
  • Odpowiedz