@Siatkarz17: myślenie o przeszłości jest pomocne jeśli pozwala Ci podjąć lepsze decyzję w przyszłości. Może też być kulą u nogi, jeśli zamęczasz się poczuciem winy i żalem. Sam popełniłem wiele błędów i spędziłem dużo czasu się nimi przejmując. Opowiedz może, co byś chciał robić
@Slowarc Chciałbym znaleźć sobie przyjaciół z którymi mógłbym spędzać czas i się dobrze bawić ,i oprócz tego dziewczynę ale to raczej mało realne.Więc jako iż ostatnio po długich rozmyślaniach zrozumiałem że najważniejsze w życiu są właśnie relacje a nie pieniądze czy praca to to chciałbym robić.Ale jak to zrobić to już myślałem na różnymi sposobami ale każdy wydaje się być niezbyt dobry.
@Siatkarz17: dzięki za odpowiedź. Życzę Ci, żeby się to spełniło! Wiem jak trudno jest do tego dojść, szczególnie wtedy kiedy nie masz zdrowych wzorców jak formować relacje z innymi ludźmi, oraz jeśli otaczają Cię ludzie którzy mają inne cele. Ja sam mam tylko jednego kolegę irl a nawet to trudno było mi bardzo osiągnąć i rzadko się spotykamy. Tak się złożyło, że kiedyś wynajmowałem pokój w tym samym domu w
@Slowarc No myślałem np żeby iść na studia specjalnie po to żeby tam spróbować poznać ludzi ale już 23 lvl na karku więc trochę późno ,no i kasy bym stracił dużo.Oprócz tego myślałem żeby zakręcić się w OSP która jest w mojej wsi bo tam należy większość chłopaków z którymi w dzieciństwie i latach nastoletnich się kolegowałem ale niestety mnie temat straży nie kręci więc byłoby to takie na siłę eh.
@Siatkarz17: Z tymi studiami masz rację; iść tylko po to, żeby poznać ludzi, to raczej kiepski pomysł. Tam większość i tak skupia się na papierku albo na rywalizacji, więc szansa na bliskie relacje w stosunku do kosztów nie jest zbyt atrakcyjna.
To, co pisałeś o OSP, też rozumiem. Jak coś kompletnie Cię nie kręci, to robienie tego na siłę nie miałoby sensu. Ale sam kierunek wydaje mi się dobry: najłatwiej
@Slowarc Pewnie zależy na jakich studiach,w trybie dziennym to chyba siłą rzeczy da się zaprzyjaźnić bo mnóstwo czasu razem się spędza ,co innego z zaoczne.Na studia nie szedł bym tylko po przyjaźnie ,przydało by mi się też zdobyć wykształcenie i jakoś polepszyć perspektywy zawodowe na przyszłość także to też biorę pod uwagę. Co do listy miejsc,mieszkam na wiosce i w sumie nie przychodzi mi do głowy co to za miejsca ,jedynie
#wykopaka Czy wypada parze która chce jeść zdrowo i zrzucić kilka kg zrobić trolllowo pieroga z filcu? ( ͡º͜ʖ͡º) Kuwa, obiecałam że będzie moje rękodzieło w paczce i będzie (╯°□°)╯︵┻━┻
Opowiedz może, co byś chciał robić
Tak się złożyło, że kiedyś wynajmowałem pokój w tym samym domu w
To, co pisałeś o OSP, też rozumiem. Jak coś kompletnie Cię nie kręci, to robienie tego na siłę nie miałoby sensu. Ale sam kierunek wydaje mi się dobry: najłatwiej
Co do listy miejsc,mieszkam na wiosce i w sumie nie przychodzi mi do głowy co to za miejsca ,jedynie