Wpis z mikrobloga

#mecz
Tak sobie myślę, że LKE to jeszcze lepsza rzecz niż może się nam wydawać.

Nabijamy tam ranking dzięki czemu niedługo jest szansa na regularne granie w LM.

Polska to jednak spory kraj, z potencjałem. Łatwo będzie u nas kupić sensowny klub za niewielkie pieniądze, który będzie można łatwo wprowadzać co roku do pucharów.

Może trochę naiwnie, ale nie zdziwi mnie jak za jakiś czas topowy kluby z PL ktoś z potężną kasą nie wykupi, żeby mieć klub bez problemu w LM.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Exil12: to zależy co masz na myśli pisząc o "niewielkich pieniadzach".
Myślę ze ten moment juz był, teraz wszystkie kluby z widokami na puchary będą kosztować dużo lub bardzo duzo
  • Odpowiedz
@Exil12: Nikt ci tu nie wejdzie z poważną kasą jak na starcie nie dość że będzie musiał wyłożyć kasę na zadłużenia, to jeszcze będzie się męczyć z betonem, będzie musiał zwolnić wszystkie pociotki i na koniec jeszcze się użerać z bandziorami z trybun.
Jedyna kasa to może jakiś oligarcha z Rosji, z zachodu po przeanalizowaniu sytuacji każdy się wycofa. Kupisz se klub w Czechach i 10 razy mniej problemów.
  • Odpowiedz
  • 1
@FerdekM: @thorgoth 100-200 mln PLN to u nas duża kasa, dla ludzi z UEA czy zachodu to 20-50 mln dolarów.

I pewnie, nie każdy będzie się męczył i nie mówię, że tak będzie, ale po prostu wcale by mnie to nie zdziwiło, jakby za 2-3 lata kluby z PL kupili jacyś poważni ludzi z konkretną kasą.

Jednak jesteśmy sporym rynkiem, w centrum europy, w cywilizowanym (w miarę) kraju.
  • Odpowiedz