Wpis z mikrobloga

Dwa tygodnie temu zauważyłem na swoim chromecast i TiviMate, że na niektórych programach obraz idzie zwolniony, a dźwiek normalnie. Gdzies tu był wpis na mikroblogu o podobnym problemie i tam był link do reddita, że problemem jest aktualizacja do androida 14 i brak sprzętowego dekodowania h.264. Czy ktoś może ma taki problem i znalazł jakieś rozwiązanie? Właczenie odtwarzania tunelowego nic nie daje.

#iptv #tivimate
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mat570: problem dotyczy programów nadawanych z przeplotem (np. 1080i), nie da się tego obejść inaczej niż wybranie innego dostawcy, który transkoduje sygnał. Na początku miesiąca zespół Google napisał, że znaleźli przyczynę problemu i pracują nad rozwiązaniem
  • Odpowiedz
  • 1
@Mat570 u mnie chodzi na external player, jako odtwarzacza używam MX Player, me niektórych kanałach muszę ustawić HW+ jako dekoder
  • Odpowiedz
  • 0
Próbowałem wszystkich sposobów, które znalazłem w internetach. Nie działa nic. Pozostaje czekanie, albo nowa przystawka, tylko nie wiem jaka.
  • Odpowiedz
@Mat570: jeśli jeszcze nic nie zrobiłeś to polecam mi boxa 4k 3rd gen. Byłem w tej samej pozycji co ty, chromecasta możesz opylić na olxa za tyle za ile go kupiłeś i za to kupić mi boxa. chodzi elegancko
  • Odpowiedz