Wpis z mikrobloga

Cześć wam, jakich patentów użyliście żeby znaleźć fajną i w normalnych pieniądzach działkę pod dom bezpośrednio od właścicieli?

Pytam bo dojrzałem do decyzji żeby wynieść się z miasta. Internet klasycznie przeczesany i towar który tam znajduje to ściek. Jak nie z pośrednikiem, to z innym rakiem w KW czy MPZP.
Jeżdżąc po gminach 20-30km od miasta, pytając bezpośrednio ludzi w interesującej okolicy też nie widzę entuzjazmu i zresztą czuje się jak jehowy pukając randomowo do drzwi xD
Przychodzą mi na myśl akcje typu danie w łapę np. sołtysowi żeby rozpytał ale nie wiem czy to będzie efektywne. Może ktoś z was mnie zainspiruje kreatywnym sposobem na dotarcie do gminnej szlachty

#budujzwykopem #dom #nieruchomosci #budownictwo #budowadomu
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dlajego: szukasz sobie fajnej działki, patrzysz na geoportalu na uzbrojenie terenu, jedziesz na miejsce obczaić czy faktycznie jest tak OK i walisz tam tabliczkę "sprzedam" ze swoim numerem telefonu

raz dwa zadzwoni do ciebie właściciel albo ktoś kto go dobrze zna
  • Odpowiedz
@dlajego: jedz i pogadaj z soltysem czy ktos nie sprzedaje, wcale nie trzeba dawac w lape bo powinno mu zalezec zeby ludzie sie wprowadzali a nie uciekali, ja tak znalazlem - dzialka ktora kupilem nigdzie nie byla wystawiona
  • Odpowiedz
@dlajego: Przetarg miasta na sprzedaż uzbrojonych działek. Ceny zdecydowanie mniej odklejone niż niektórzy rolnicy z gołym polem na zadupiu. Ale takie rzeczy w wyludniających się powiatowych, a nie w gorączce budowlanej w obwarzanku dużych miast.
  • Odpowiedz
  • 2
o BIPie nawet nie pomyślałem, mega wskazówka. Już mam wszystko przetrzepane, kilka interesujących miejscówek znalazłem i się na nie przejadę. Sklepy i sołtysów też odwiedzę bo w sumie nie zaszkodzi. Zobaczymy co z tego wyjdzie
dzięki wielkie @JestemKaspi @ATAT-2 @PfefferWerfer @murison
  • Odpowiedz
@dlajego:a no przetargi dobra sprawa, znajomy tak kupił działke w dobre cenie ale na kilka licytacji pojeździł bo nigdy nie wiesz ile chętnych i z jakim budżetem bedzie
  • Odpowiedz
@dlajego: wbijasz na bipe, tam zazwyczaj generuje też feeda RSS, dodajesz se w czytniku na telefonie czy kompie i samo sie pojawia - nawet nie trzeba klikać. polecam. niektóre gminy mają ładnie poukładane w kategorie, że jest osobna kategoria w BiP pt. Nieruchomości na sprzedaż, no a inne nie tylko wszystko leci razem.
  • Odpowiedz