Wpis z mikrobloga

Innych rzeczy nie porównuję bo jest pełno takich produktów tańszych w ch*j w podobnych sklepach PL VS DE. Przeliczając na zlotówki XD a co dopiero niemiec w euro jak se zarabia a odłoży z tysiaka lekka ręką mieszkając solo w zwykłej pracy. Lekko kupi iphone, pixela czy drona na wypasie pracując w lidlu, zmieniając opony albo jako magazynier. Niedługo w polsce ma być jakiś nowy podatek od smartfonów ?

#paragonygrozy #informacje #heheszki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #rozowepaski #niebieskiepaski #emigracja #niemcy
Zwierz33 - Innych rzeczy nie porównuję bo jest pełno takich produktów tańszych w ch*j...

źródło: tel

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zwierz33:

I tak drożej, btw jeszcze się walnąłem na szybciego bo tam 6700 a jak przeczytałem 6999 xd że jeszcze nikty mnie tu nie zlinczował :D

No wiem. Kupując w Polsce będziesz mógł chociaż serwisować w Polsce.

I tak btw, obok przesadnych cen, są też takie przypadki jak x kom, gdzie model 9 i 9a są na promocji, właściwie 2x taniej jak w sklepie Googla xD Warianty Pro oczywiście niedostępne,
  • Odpowiedz
  • 0
@lycaon_pictus: Może są tańsze, trza by się wybrać ale i tak drożej. Tylko tu chodzi bardziej o relację kosztów życia, tego co zostanie i co można kupić za to... A tu polak ma kij w dupe zwykły.
  • Odpowiedz
Może są tańsze, trza by się wybrać ale i tak drożej. Tylko tu chodzi bardziej o relację kosztów życia, tego co zostanie i co można kupić za to... A tu polak ma kij w dupe zwykły.

@Zwierz33: Wiem, że tak jest. Ja się szykuję by na początku roku kupić nowy telefon, bo obecny już 4 lata. Obserwowałem Pixele, mam mocną chrapkę na nie, ale jak ceny co roku idą w
  • Odpowiedz
  • 0
@lycaon_pictus: Ja akurat kupuje xiaomi bo nie potrzebuję drogich, znaczy jakby w polsce iphone czy pixel kosztował 995 zł to bym kupił bo lepsze tylko lepsze ale u nas ceny w stosunku do kosztów życia i zarobków oraz tego co zostaje z wypłaty po opłaceniu życia to XD
U nas tylko lekarze i babany takie mają.
  • Odpowiedz
  • 0
@JanSerce: Nie wiem ile się tam zarabia w koronach i ile koron oraz ile życie bo to istotne. Bo złotówki same w sobie nic mi nie mówią. Tzn. jest w kij taniej ale np. taki niemiec po opłatach kupi jeden telefon na luzie żyjąc solo a taki norweg ? Mówimy o ludziach typu magazynier, wymiana opon na wulkanizacji albo market na kasie.
  • Odpowiedz
@Zwierz33: Ja latam z chińczykiem za 2k. Pod względem kamery, której nie mało używam szybko się zestarzał, a już na starcie nie była zbyt dobra, również brakuje mi wsparcia OSu, dostałem tylko dwie nowe wersje Androida. Po latach, choć bateria została wymieniona na nowo czuć, że szybciej ją zużywa. Również trafiłem na serię z przegrzewającym się procesorem (raz na rok w czasie upałów telefon się przegrzeje). Po za tym działa
  • Odpowiedz
Ja też mam i aparat ok. ale jak chcesz coś dobrego to iphone lepsze nie wiem jak pixele. Ale tyle bym nie dał. Bedąc niemcem to tak bo tysiaka ok.

@Zwierz33: Appla nienawidzę, więc odpada. Xiaomi też ma telefony, które by mi pasowały, ale też już dobiło do 6k w topowym modelu. Ja celuję w zachodnie marki, bo chińczyka już miałem i tam wsparcie leży. Ogólnie największy problem kupowania u
  • Odpowiedz
  • 0
@lycaon_pictus: Mi xiaomi niby pasuje ale aparat taki se. IOS nie lubię ale jakby kosztowały jak w niemczech to ok. może by się przestawił. Tam topowy xiaomi jak patrzyłem 700 cos euro to już bym wolał dopłacić 300 do pixela albo iphone. A w polsce ceny powalone bo jak ktoś zarobi 4-5 k i nawet jesli mieszka z starymi, nic się nie dokłada to weź kup za tyle tel xd
  • Odpowiedz
@Zwierz33: od producenta, z oficjalnej strony Googla. Akurat był wtedy Black Friday, a że mieszkam w Holandii to mogłam skorzystać, ale płatność nie chciała przejść z polskiego konta w euro (zmieniała się cena na tą bez promocji), więc zapłaciłam z holenderskiego Revoluta.
  • Odpowiedz