Wpis z mikrobloga

Obejrzałem sobie wczoraj wieczorem z żoną Fixed (Rach Ciach!).
Uśmiałem się zdrowo, ale cały czas gdzieś z tyłu głowy miałem poczucie, że "coś mi to przypomina".
Doskonały, kloaczny humor. Specyficzny styl animacji. No poczułem się jak oglądając #cartoonnetwork w czasach swojego prime.

Pod koniec filmu nawet powiedziałem żonie, że ten film mi bardzo przypomina animacje CN z początku lat dziewięćdziesiątych.
I nie mogłem mieć bardziej racji. Okazuje się, że za ten film jest odpowiedzialny Genndy Tartakovsky!

Tak! Ten sam od Laboratorium Dextera, Dwóch głupich psów czy Krowy i psa.

Jeżeli leżały Ci tamte animacje - nawet nie patrz na słabe recenzje domorosłych krytyków, tylko odpalaj #netflix i oglądaj! Mocne 9/10

https://www.youtube.com/watch?v=zw_TmfNACiI

#film
DziadLab - Obejrzałem sobie wczoraj wieczorem z żoną Fixed (Rach Ciach!).
Uśmiałem si...
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dwóch głupich psów czy Krowy i psa.

@DziadLab: kurczaka* ;) Akurat przy tych dwóch serialach tylko współpracował. Autorami są kolejno Donovan Cook i David Feiss. Genndy to oprócz wspomnianego Dexter'a to Samuraj Jack i nowsze Primal. Przy okazji dzięki, że mi o tym filmie przypomniałeś, bo czekałem na premierę i zdążyłem już zapomnieć :D
  • Odpowiedz
  • 0
@wujek_mikazjusz: No wiadomo, że kurczaka :) Za dużo psów tutaj było :)

Samuraj Jack i Primal to już nie moje czasy... A sam film - polecam jeśli ktoś nie ma kija w dupie. Już dawno się tak nie uśmiałem.
Dodatkowe śmiechy gwarantowane, jeżeli ktoś ma psa w domu.
  • Odpowiedz
@DziadLab: ja to wychowany na starym CN, jeszcze po angielsku, więc czuję, że mi się spodoba :D Ech, to były czasy, żadnych hamulców w kreskówkach :D Poniższy kadr pochodzi z produkcji, która miała premierę 30 lat i dwa tygodnie temu (ciekawe czy moderacja mi zdejmie). Nadal pamiętam fragment dialogu z tej sceny
wujek_mikazjusz - @DziadLab: ja to wychowany na starym CN, jeszcze po angielsku, więc...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@wujek_mikazjusz: Chłoooopie. Ren and Stimpy, Rocko... To były złote czasy.

Aż dziwne, że wyrośliśmy na normalnych ludzi :D Ale z drugiej strony - to było chyba ostatnie pokolenie normalnych ludzi. Później to już same płatki śniegu...
  • Odpowiedz